Парламентарната група на Продължаваме Промяната“ входира в НС предложения за

...
Парламентарната група на Продължаваме Промяната“ входира в НС предложения за
Коментари Харесай

ПП предлага гласуването с хартиена бюлетина да става в специално създадени секции и без обединени протоколи с машинния вот

Парламентарната група на „ Продължаваме Промяната “ входира в Народно събрание оферти за промени в Изборния кодекс сред първо и второ четене, споделиха от пресцентъра. От Политическа партия оферират гласуването с хартиена бюлетина да се реализира единствено в особено основани секции, а гласовете от машинния и хартиения избор да не бъдат обединявани в общ протокол.

От партията удостоверяват позицията си, че гласуването с машина би трябвало да се резервира напълно в секциите с повече от 300 гласоподаватели, като първата група оферти планува да се отхвърлят всички текстове в интерес на смесеното гласоподаване.

Втората група оферти е за промени, които подсигуряват, че няма да се организира смесено гласоподаване. В същото време, съгласно Политическа партия, ще се даде опция за гласоподаване с хартиена бюлетина в особено основани секции във всяко обитаемо място.

За да се избегнат спомагателни неточности, гласовете от машинния и хартиения избор няма да бъдат обединявани в общ протокол. Декларациите за гласоподаване с хартиена бюлетина ще се попълнят на място, с цел да се избегне рискът от предварителни операции.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР