Парламентарната група на ПП-ДБ дава доклада за договора с Боташ

...
Парламентарната група на ПП-ДБ дава доклада за договора с Боташ
Коментари Харесай

ПП-ДБ дават договора с Боташ на прокуратурата

Парламентарната група на ПП-ДБ дава отчета за контракта с " Боташ " на прокуратурата. Пред публицисти в коридорите на Партийния дом застана Радослав Рибарски, който изясни, че след последното съвещание на краткотрайната парламентарна комисия по отношение на контракта с " Боташ " и нещата в енергетиката наподобяват много притеснително. Всеки ден българската енергетика и в частност " Булгаргаз " би трябвало да заплаща потенциал в размер на 500 000 $ всеки ден, уточни Рибарски.

Той даде образец, че през 2023 година от опция да бъдат доставени 14 танкера да бъдат доставени, са употребявани един и половина. Този потенциал, макар че не се употребява, се заплаща всеки ден.

Рибарски прикани служебният министър на енергетиката Владимир Малинов да изясни като директен участник в договарянето на танкерите с газ за какво се доставят в турски води природен газ, който след това да се купува на българската граница. За предходната година " Булгаргаз " губи 27% пазарен дял.

ПП-ДБ настояха за предоговаряне на контракта с " Боташ ".

Припомняме, че при започване на 2023 година " Бyлгapгaз " пoлyчи. През октомври предходната година за доставки на газ през Турция, заради подозрения за нарушавания на разпоредбите за конкуренция на Европейски Съюз.

Впоследствие на 6 декември, с ръководител Жечо Станков, като представител на ГЕРБ.
 Булгаргаз разбрали с имейл от Турция, че Росен Христов парафирал контракта с Боташ
Булгаргаз разбрали с имейл от Турция, че Росен Христов парафирал контракта с Боташ

Деница Златева не може да предоговори контракта, защото той " излиза отвън компетенциите на нашето сдружение "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР