Парламентарната група на Изправи се! Мутри вън! потвърди, че ще

...
Парламентарната група на Изправи се! Мутри вън! потвърди, че ще
Коментари Харесай

Изправи се! Мутри вън! към президента: Дайте третия мандат на партия на протеста

Парламентарната група на " Изправи се! Мутри вън! " удостовери, че ще поддържа единствено държавно управление, препоръчано от партиите на митинга, към които спада тя, както и " ИТН " и " Демократична България ". Третият мандат да бъде на партия на митинга. Това съобщи по време на консултациите за сформиране на държавно управление с президента на " Дондуков " 2 шефката на групата Мая Манолова.

" Вие сте последната Народното събрание група, само че желая да подчертая дебело, че вашето наличие е извънредно значимо. Вие вляхте в Народното събрание нова сила. Разчитам доста и на вашия опит, тъй че търсим салдото сред законодателни промени и времевият диапазон, в който да бъде основано ново държавно управление. Нуждаем се от такова държавно управление и съм задължен като президент на тези съвещания да изчерпим всички вероятни хипотези. Защото ситуацията е изключително динамична ", сподели Румен Радев.

Той сложи и въпроса за възможен трети мандат и изиска да разбере готовността на обединението за разговор.

" Първият ден на работа на 45-ото Народно заседание зарадва всички, гледаме с огромна вяра. Вторият ден внесе динамичност в нашите настроения и упования. Искам да чуя вашите упования и роля в търсенето на консенсус в общи политики и цели, в търсенето на ефикасни механизми и принадлежности за тяхното реализиране и най-много за обединяване към водещи цели в името на България ", добави президентът и уточни, че под непоклатимост схваща едно прогресивно развиване.

Манолова съобщи, че парламентарната група е група на жителите.

" Нашите цели са в четири съществени насоки. Първият е умелото ръководството на пандемичната рецесия. Вторият приоритет е обвързван с упованията за незабавна икономическа поддръжка. Третият приоритет е обвързван с упованието да има устойчиво парламентарно болшинство. На четвърто място да бъде съставяне на постоянен кабинет ", уточни тя.

" Няма да подкрепим държавно управление, излъчено от политическа партия ГЕРБ. Бихме подкрепили партиите на митинга, сподели Мая Манолова. - Бихме подкрепили кабинет на смяната, каквото е и упованието на българския народ. "

Манолова изясни, че с тези партии имат цялостно съгласие за осъществяването на дълбока правосъдна промяна, промени в изборните правила и ясна поддръжка за българския бизнес, отбрана на уязвимите групи и не на последно място - общата им воля за осъществяване на проверка на ръководството на Бойко Борисов.

" Утре ще се насрочи първото съвещание на комисията за проверка на ръководството на Борисов ", добави тя.

Манолова не изрази упования възможният трети изследователски мандат да бъде връчен на " Изправи се! Мутри вън! ", тъй като е най-малката парламентарна мощ с 14 депутати.

" Но считаме, че третият мандат също би бил опция за обезпечаване на взаимоотношение на партиите на смяната - за осъществяване на правилото " Съединението прави силата " през обединенията на митинга ", съобщи тя.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР