Парламентарната група на Изправи се БГ! Ние идваме! ще гласува

...
Парламентарната група на Изправи се БГ! Ние идваме! ще гласува
Коментари Харесай

ИБГНИ няма да подкрепи кабинет на Има такъв народ |

Парламентарната група на " Изправи се БГ! Ние идваме! " ще гласоподава срещу държавното управление на " ИТН ". Решението е взето единомислещо, разгласи ръководителя на ПГ Мая Манолова.

Малко по-рано двамата депутати на ЕНП, която е част от ИБГНИ,  заявиха, че няма да поддържат кабинет на Слави Трифонов.

" Поели сме явен ангажимент към българските жители, към хората на площадите, да подкрепим държавно управление на смяната. Такова, което да демонтира едноличния модел, което да се оправи с корупцията, което да извърши смели промени - преди всичко в правосъдната система. Хората по площадите желаеха две оставки, до момента са получили единствено едната. Хората чакат промени и промени в обществената сфера и опазването на здравето. За всичко това са нужни хора - смели, честни, потвърдени експерти в своите области, с ясна гражданска позиция. Предложените претенденти за министри не са такива хора ", изясни Манолова.

Според нея предложенията са скромни и безусловно неприемливи.

Манолова акцентира, че от Има Такъв Народ са предложили едностранна декларация, която не е партньорски документ и в която няма ясни задължения, няма периоди, няма конкретика. Заради това не се е стигнало и до съглашение.

" Заявихме ясно, че няма да подкрепим кабинет, който да бъде заслон на сянката на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Не получихме безапелационни гаранции, че това няма да е по този начин. Не можем да вършим компромис с упованията на българските жители ", добави Манолова.

Арман Бабикян изясни, че решението не трябва да се счита за непочтителен към Има Такъв Народ акт.

" Подхождаме с цялата отговорност и тъкмо заради тази причина не можем да си позволим, откакто всеки жител, подавайки своя глас, се подписва, и ние представлявайки гласовете на хиляди българи, да не можем да подсигуряваме програмните си съглашения с автограф на съглашение посред ни. Това е несериозни и не се прави на никое място в цивилизованите страни ", уточни Бабикян.

Той добави, че на мъжка дума и на юнашко биле не може да се разчита, тъй като няма по какъв начин да се подсигурява сигурността на поетите задължения. Освен това депутатите на ИБГНИ не могат да поддържат " някакъв " кабинет, към който нямат отношение. При това виждайки слабостите му.

Николай Хаджигенов пък е признателен да това, че е имал опцията да гледа изявлението на Петър Илиев.

" Проблемът не касае обособената персона, а механизмът, по който е съединено това държавно управление. По наше мнение той е доста неверен ", сподели той.

" Взимам микрофона, с цел да кажа на Слави Трифонов, че когато молим за съглашение, това е наложително за политически връзки и подписът под такова съглашение би трябвало да бъде негов. Защото единствено той е индивидът, който носи отговорност за дейностите на парламентарната си група. Разбирам неговото предпочитание всичко в политиката да се прави наобратно, само че това няма да докара до светли върхове ”, уточни и Татяна Дончева.

На въпроса за третия мандат и имат ли вяра той да се осъществя Манолова отговори:

" Нека забележим гласуването – коя парламентарна група на коя страна ще застане. Готови сме да беседваме с Има Такъв Народ, Демократична България и Българска социалистическа партия. Ако в действителност ги е грижа за най-важните проблеми, които стоят пред българските жители, можем да продължим с диалозите след сряда. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР