Парламентарната група на Има такъв народ започна серията си консултации,

...
Парламентарната група на Има такъв народ започна серията си консултации,
Коментари Харесай

ИТН и Катинчарова не се харесаха

Парламентарната група на " ИТН " стартира серията си съвещания, които разгласи през вчерашния ден, откакто получи третия мандат за сформиране на държавно управление в границите на 50-ото Народно заседание. Първата среща в Народното събрание се състоя с самостоятелните депутати от разпадналата се партия " Величие ", а от тях участва единствено Красимира Катинчарова, до момента в който Юлияна Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова, Росица Калинова, които поддържат идеолога Ивелин Михайлов, не пристигнаха.

От страна н Има Такъв Народ участваха ръководителят на парламентарната група Тошко Йорданов, Станислав Балабанов, Павела Митова и Силви Кирилов.

Първият въпрос по време на срещата зададе Красимира Кантичарова, която запита Има Такъв Народ какво мислят във връзка с построяването на АЕЦ " Белене " за развиване на енергийния суверенитет на България. Тошко Йорданов съобщи, че едно бъдещо ръководство не е единствено една тематика или едно АЕЦ " Белене ". И настоя самостоятелните народни представители да чуят законодателната стратегия на Има Такъв Народ, а не да смесват парламентарни начинания. Що са касае до АЕЦ " Белене ", Йорданов настоя първо да се направи експертиза по тематиката. Иначе съгласно Йорданов нуклеарната енергетика би трябвало да се развива в България. АЕЦ " Белене " е тематика, която може да бъде отворена.
 С
С " нужна е стратегия " Има Такъв Народ предложения първо самостоятелните

Три групи самостоятелни депутати са поканени

Павела Митова от Има Такъв Народ разкритикува въпроса на Катинчарова за АЕЦ " Белене " като абсурден на подобен вид срещи, в които се търси поддръжка за осъществяване на третия мандат за сформиране на държавно управление. Ядрената енергетика би трябвало да се развива, само че има задоволително отчети, които попречват градежа на АЕЦ " Белене ", посочи тя.

Красимира Катинчарова уточни, че могат да се поканят още веднъж вложители и да не се стартира отново изначало. Тя запита, в случай че се демонтират парогенераторите, те къде ще бъдат употребявани и какво ще вършим с тях? Ако вие казвате, че първо би трябвало да се направи експертиза, по какъв начин това ще стане, за чия сметка, продължи да пита Катинчарова. Тошко Йорданов съобщи, че Има Такъв Народ имат разминавания с депутатите на Ивелин Михайлов по АЕЦ " Белене ", само че и това не може да бъде съображение за поддръжка на едно държавно управление или не.

Павела Митова също добави, че в случай че самостоятелните депутати от " Величие " държат единствено на построяването на АЕЦ " Белене " като политика, то двете обединения няма да се схванат за поддръжка за държавно управление.

Красимира Катинчарова съобщи, че за " Величие " е значимо дали Има Такъв Народ се интересува от енергийната самостоятелност на България и разрушаването на комплекса Мини Марица-изток. Павела Митова още веднъж отговори на Катинчарова, че Има Такъв Народ се интересува и се грижи за българската енергетика и от групировката обаче не смятат, че Маришкият комплекс би трябвало да бъде затварян по какъвто и да било метод. Митова акцентира, че базови мощности не са единствено Белене, а и в АЕЦ " Козлодуй ", ПАВЕЦ и други

Тошко Йорданов разгласи, че е срещу да се слага АЕЦ " Белене " като ултиматум от страна на депутатите на Ивелин Михайлов. Той запита АЕЦ " Белене " ли е нещото, с което имаме разминавания за реализацията на държавно управление или можем да приказваме и за други неща? Ако това е нещото, което сме пристигнали, няма смисъл да обясняваме законодателната стратегия, акцентира Йорданов.
 Тошко Йорданов без празни приказки: Има късмет за третия мандат Обновена
Тошко Йорданов без празни приказки: Има късмет за третия мандат

Двама-трима души би трябвало да решат дали да пратят страната на избори

Красимира Катинчарова не е пристигнала да слага ултиматуми, само че построяването на АЕЦ " Белене " е приоритет за депутатите на Ивелин Михайлов. Ако вие припознавате това като цел, която си коства да бъде развивана, тук нашите ползи съответстват и можем да стартираме да водим диалози по останали политики, репликира Катинчарова.

Йорданов отсече, че АЕЦ " Белене " е прецакан план и би трябвало да се започва изначало. Красимира Катинчарова обаче не остана задоволена от отговорите от страна на Има Такъв Народ за АЕЦ " Белене " и отхвърли да води повече диалози с групировката на Слави Трифонов за сформиране на държавно управление. Тя прикани Има Такъв Народ да не горят мостове, по които към момента не са тръгнали.

Така депутатите на Ивелин Михайлов няма да поддържат третия мандат на Има Такъв Народ. Според Катинчарова " ИТН " нямат съществено отношение към съставянето на държавно управление с третия мандат.

Тя уточни, че даже да бъде формирано държавно управление с третия мандат, то няма да е устойчиво.

Според Красимира Катинчарова липсва упоритост от страна на Има Такъв Народ да ревизират дали могат да вкарат решение за построяването на АЕЦ " Белене " в комисията по енергетика в Народното събрание. Какъвто и интерес да се подхване по тематиката, то е бягство от отговорност и мимикрия, само че не и същинска упоритост за вдишване на отговорност, изясни Катинчарова.
 Има Такъв Народ получи третия мандат
Има Такъв Народ получи третия мандат

Тошко Йорданов даде обещание транспарантен развой
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР