Парламентарната група на Има такъв народ (ИТН) оредя с още

...
Парламентарната група на Има такъв народ (ИТН) оредя с още
Коментари Харесай

Варненецът Кирил Симеонов се отрече от ИТН от трибуната на Парламента

Парламентарната група на " ИТН " (ИТН) оредя с още един народен представител. Кирил Симеонов, депутат от Варна, разгласи желанието си да напусне ПГ, както и партията не от къде да е, а от парламентарната естрада - с изказване посред пленарното съвещание.

Така отцепниците от групировката на Станислав Трифонов стават общо седем - шестима от тях са депутати, а седмият е министърът на спорта в оставка Радостин Василев, който обаче не може да се върне като депутат, за какъвто бе определен, защото оставката му не е гласувана поради неналичието на болшинство от 121 народни представители.

ГЕРБ, " ИТН " Движение за права и свободи и " Възраждане " към този момент имат общо 125 депутати. Ако още 5 от " ИТН не поддържат вота на съмнение против държавното управление, той няма да мине. За да падне държавното управление най-малко 121 депутати би трябвало да гласоподават " за " вота.

Пред депутатите Симеонов, който е прочут с присъединяване си в Биг Брадър отпреди години, посочи, че не е безстопанствен човек, почтено си е спечелил мястото в Народно събрание, само че съвестта му към този момент не му разрешава да е част от тази група и желае да се прибере умерено при фамилията си.

" Не желая да се свързвам с ГЕРБ и като се прибера у дома желая да виждам децата си в очите ", сподели депутатът.

И си завоюва овации от половината от залата, изправила се на крайници.

" Това е доста мощна демонстрация на парламентаризъм и господин Симеонов има и моите възторженостти ", съобщи след изказването краткотрайно изпълняващият длъжността ръководител на Народно събрание Мирослав Иванов ( " Продължаваме промяната " ).

Че е допустимо Симеонов да се отдели имаше податки още предходната седмица, когато стана ясно, че министър председателят Кирил Петков е влезнал в контакт с него. Тогава от Има Такъв Народ, а и самият той отхвърлиха да счита да се цепи.

До момента групата на Трифонов в Народното събрание напуснаха Иво Атанасов, Георги Георгиев, Николай Радулов, Деян Петков, Светлин Стоянов.

При избор на съмнение обаче гласовете на Има Такъв Народ, Движение за права и свободи, ГЕРБ, Българска социалистическа партия и " Възраждане " са 126. Т.е. вотът би следвало да мине.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР