Парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще внесе проект на предложение в

...
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще внесе проект на предложение в
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС предлага пълна отмяна на зеления сертификат, ДБ - с други идеи

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще внесе план на предложение в Народното събрание за решение, с което да бъде задължен министъра на опазването на здравето да анулира " зеления документ ". Това разгласи Десислава Атанасова, ръководител на групата, на брифинг в Народното събрание.

Искането идва след взетото по-рано през днешния ден решение, че няма да се изисква " зелен документ " за допуск на депутатите в постройката на Народното събрание. От ПГ ГЕРБ-СДС възразиха против това решение и обявиха, че по този начин се нарушават общоустановените правила в обществото във връзка с противоепидемичните ограничения. 

" Стана ясно, че има едни богоизбрани - тези, които гласоподаваха срещу идентичните правила за народните представители и всички останали български жители ", съобщи Атанасова.

По думите й или разпоредбите би трябвало да са за всички жители, или за никого. Атанасова сподели, че се позволяват разнообразни условия за разнообразни браншове от публичния живот.

" Не е възможно да има условие за лекари, учители, възпитаници, сервитьори, бармани, готвачи и други категории работещи български жители за показване на зелен документ или тест, с цел да могат да уважат своето конституционно право на труд, а за народните представители това да не важи ", акцентира още депутатът.  

Проекторешение по същата тематика, само че с противоположен знак внесоха и от ПГ на " Демократична България ". Според него достъпът до постройките на Народното събрание /НС/ би трябвало да бъде след показване на зелен документ.

Анонсът за самодейността беше направен по-рано през днешния ден от парламентарната група при дебатите в пленарната зала за разрешаване на отдалечена работа на народни представители под карантина поради COVID-19.

Бързите антигенни проби да са безвъзмездни за депутатите, техните сътрудници, чиновниците на администрацията на Народното събрание, а разноските за тях да са за сметка на бюджета на Народно събрание, планува проектът на Демократична България. Предлага се и народните представители да имат преимущество при тестване, в случай че има огромно скупчване на входа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР