Парламентарната група на ГЕРБ-СДС предлага Кирил Ананиев да оглави комисията

...
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС предлага Кирил Ананиев да оглави комисията
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Предлагаме Кирил Ананиев да оглави комисията по бюджет и финанси

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС предлага Кирил Ананиев да оглави комисията по бюджет и финанси в Народното събрание. Това сподели ръководителят на ПГ Десислава Атанасова в предаването " Лице в лице " bTV.

Нас ни разтревожи обстоятелството, че Любомир Каримански, " човек без морални качества ", не отговарящ на високия стандарт, който са си сложили ръководещите за " Нулева корупция ", е ръководител на една от най-важнrте комисии в Народното събрание означи Атанасова и цитира изявление на Асен Василев, поради което Каримански заплаши да го съди:

" Мисля, че това, което се видя през последната седмица, а и което той самичък сподели... той е поставил подписа си под документ, с който 1 милион лева на инвеститор на банката, на която той е бил изпълнителен шеф, са били откраднати ".

" След като, отново изтъквам: " Дълбоко подкупен човек, който няма моралната летва ", не може да бъде гуверньор на Българска народна банка, по какъв начин може да бъде ръководител на бюджетната комисия ", попита Атанасова.

И по тази причина предлагаме Кирил Ананиев, сподели още тя.

Според Атанасова гласуването на Каримански за гуверньор на Българска народна банка ще бъде избор на доверие от неговите сътрудници.

" Ние декларирахме, че нито една от двете кандидатури не може да доближи летвата, заложена от настоящия гуверньор. Точка първа в петък ще бъде гласуването за шеф на Българска народна банка. Коалицията има съображения по отдръпването на другата кандидатура. Имахме желание да не подкрепим и двете кандидатури. Едната отпадна или със смс, или със опасност, или с предложение на по-висок пост. Ние не утвърждаваме нито актуалната, нито оттеглената кандидатура ", добави още Атанасова.

" Закриването на спецсъда и спецправосъдието не е реализиране на съдебата промяна. Това са работещи структури ", безапелационна бе Десислава Атанасова.

" По делата за проведена престъпност се работи дейно. По тематиката за битка с корупцията е явно, че делата нямат издирван публичен резултат. Забавят се и има единствено някои публично значими присъди, които да са във крайна фаза. Ще бъде голяма неточност в случай че се закрият спецсъдилищата, изключително във връзка с проведената престъпност ", съобщи още Атанасова.

Тя разяснява, че от ГЕРБ са предложили чуване на външния министър Теодора Генчовска, тъй като новините, които идват извън, са тревожни.

" Жозеп Борел съобщи, че има решение, в което вземат участие и България и Унгария, във връзка с даване на оръжия на Украйна. Втората тематика е изказване на немски министър, че до края на първото полугодие Албания и Република Северна Македония ще влязат в Европейския съюз. Това значи повдигане на ветото на България. Време е да има позиция, която външният министър да съобщи ", сподели още тя.

Според Атанасова връщането на хартиените бюлетини на изборите е разумно решение и от ГЕРБ-СДС ще го поддържат.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР