Парламентарната група на ГЕРБ-СДС настоя за изслушване на премиера в

...
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС настоя за изслушване на премиера в
Коментари Харесай

ГЕРБ: Къде е Кирил Петков, защо се крие?

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС настоя за чуване на премиера в Народното събрание за концепцията за форсмажор. По-рано през днешния ден от Министерски съвет оповестиха, че плануваното за през днешния ден съвещание на кабинета се отсрочва, като аргументите за това не са ясни.

В претекстовете си за настояването Десислава Атанасова засяга изявление на вицепремиера Корнелия Нинова, направено през вчерашния ден по време на блиц надзор в отрасловата комисия по икономическа политика за въвеждане на форсмажор на територията на цялата страна. Атанасова попита какви са проектите на държавното управление и съобщи, че желаят чуване на отрасловия вицепремиер Нинова и министър-председателя Кирил Петков.

„ Въпросът, който вълнуваше българското общество беше кой, към този момент е къде, къде е Кирил Петков? Защо ръководителят на българския парламент се е трансформирал в заслон, зад който се крие”, пита Десислава Атанасова.

Въпросът „ Къде е Кирил Петков?” тежи с още по-голяма мощ, при обстоятелството, че плануваното съвещание за през днешния ден на министерския съвет беше анулирано. Няма го в Народното събрание, няма го в министерския съвет, някъде евакуирал ли се е или употребява форсмажорни условия, с цел да не излезе пред народните представители от всички групи, с цел да изясни по какъв начин Корнелия Нинова изземва функционалността му на министър председател”, добави тя.

Тома Биков също насочи покана към премиера Кирил Петков.

„ Очаквам че ръководителят на Народното събрание ще си разбере ролята. Ще го поканим, с цел да даде съответни отговори, тъй като в противни случаи бихме имали единствено едно пояснение – Корнелия го е извикала някъде и се схващат по мъжки. Думата форсмажор към този момент е реалност, какво ще следва нататък никой не може да каже, тъй като това е работа на премиера, а него го няма”, сподели Тома Биков.

„ Ние от тук нататък сме извънредно обезпокоени, тъй като най-големият проблем е да дадеш на Българска социалистическа партия да ти ръководи стопанската система. Те мълчат, това вършат няколко дни, даже и тези, които се възмущаваха от най-дребното нещо. Депутати от някогашната десница аз не съм срещал от дълго време, такава просвета на схващане към Корнелия и нейните хрумвания аз не съм виждал.”

Депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев също изяви позицията си.

„ Министър ръководителят да се появи в Народното събрание и да изясни защо става дума, тъй като единствено новината все още носи вреда. Представете си доставчика на една сходна вест ще е кадърен ли да доставя материали?

Строителната компания ще бъде ли склонна да продаде някой парцел? А какво се случва с контрагентите на всички български компании?”, пита той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР