Парламентарната група на ГЕРБ-СДС настоя за изслушване на премиера в

...
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС настоя за изслушване на премиера в
Коментари Харесай

ГЕРБ настоя за изслушване на премиера за идеята за форсмажор

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС настоя за чуване на премиера в Народното събрание за концепцията за форсмажор. В сряда вицепремиерът Корнелия Нинова заяви, че ще внесе предложение за оповестяване на форсмажорна конюнктура за интервала от началото на войната в Украйна.

" Вчера нашата парламентарна група изиска чуване на премиера Кирил Петков по тематиката за ограниченията на държавното управление за битката с ценовата рецесия и спекулата. Във вчерашното съвещание пленарната зала отхвърли тази точка да стане част от програмата за работата на Народното събрание и ние нямаме визия държавното управление какви ограничения планува да вземе във връзка с ценовата рецесия. Вчера следобяд с огромна изненада разбрахме, че вицепремиерът Корнелия Нинова е декларирала, че държавното управление обмисля въвеждане на форсмажор. В тази връзка, апелирам по силата на пълномощията, дадени ви от правилника и Конституцията, вие по своя самодейност да поканите министър-председателя Кирил Петков да отговори на този толкоз значим за целия стопански отрасъл и бизнес въпрос ", сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова в процедура по метода на водене.

Тя изиска да разбере дали се приготвят такива ограничения и дали се търси единодушие в Народното събрание. Председателят на Народното събрание Никола Минчев съобщи, че ще обмисли деликатно нейното предложение.

Снимка: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР