Парламентарната група на ГЕРБ-СДС е внесла официално в деловодството на

...
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС е внесла официално в деловодството на
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС предлагат Димитър Радев за шеф на БНБ


Парламентарната група на ГЕРБ-СДС е внесла публично в деловодството на Народното събрание кандидатурата на Димитър Радев за шеф на Българската национална банка. Информацията е от интернет страницата на Народното събрание.

От юли 2015 година досега Димитър Радев е шеф на Българска народна банка, като е определен от 43-ото Народно заседание за 6-годишен мандат. Той е член на Генералния съвет на Европейската централна банка и на Генералния съвет на Европейския съвет за систематичен риск, както и шеф за България в МВФ.

Според вносителите, в мандата на Радев се реализира най-мащабния обзор на качеството на активите на банките в България. На 29 юни 2018 година Димитър Радев като шеф на Българска народна банка, дружно с тогавашния финансовия министър Владислав Горанов, изпращат писмо за желанието на България да се причисли към ERM II и Банковия съюз. От ГЕРБ-СДС считат, че Радев има нужното обучение, потвърден професионален опит и обществена известност за заемане на длъжността шеф на Българска народна банка. 

До момента другата публично импортирана кандидатура за шеф на Българска народна банка е на Любомир Христов. Номинацията е на „ Възраждане “. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР