Парламентарната група на ГЕРБ няма да вземе страна в скандала

...
Парламентарната група на ГЕРБ няма да вземе страна в скандала
Коментари Харесай

ГЕРБ няма да взимат страна в скандала Дончева, но искат анкетна комисия

Парламентарната група на ГЕРБ няма да вземе страна в абсурда сред " ИТН " и зам.-председателя на Народното събрание Татяна Дончева, само че желае да се сътвори анкетна комисия, която да откри обстоятелствата към проблема. Това съобщи заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков от парламентарната естрада в декларация от името на обединението.

" През последните дни пред очите на цялото общество се разиграва тежък политически скандал, който не трябва да бъде банализиран и оставен да затихне без нужните последици и заключения. Председателят на най-голямата парламентарна група в 46-ото Народно заседание упрекна заместник-председателя на сегашния парламент в политическа корупция. Според господин Тошко Йорданов госпожа Татяна Дончева е предложила 500 000 лева рушвет, с цел да бъде разцепена групата на Има Такъв Народ и по този метод да бъде формирано дълго чаканото държавно управление на смяната. По-късно ръководителят на Правната комисия господин Радостин Василев удостовери тази информация, като описа още детайлности, които надали е подходящо да преразказваме от тази висока естрада ", съобщи Тома Биков.

Той бе безапелационен, че парламентарната група на ГЕРБ, няма да заеме страна в този спор.

" Няма да си позволим нито да раздаваме присъди, нито да даваме морални оценки. Това, което сме длъжни да създадем обаче е, да потърсим истината и да я намерим. До момента има един явен обществен факт. Той е, че на най-високо политическо равнище, хора които преди изборите твърдяха, че ще ръководят дружно, си насочат тежки обвинявания, които или би трябвало да бъдат потвърдени или в случай че са неистина би трябвало да бъде понесена политическа отговорност. Ако господин Йорданов и господин Василев споделят истината, то госпожа Дончева няма място в политиката и назад, в случай че те са излъгали, то мястото им не е нито в тази зала, нито в политическия живот, чиято единствена мощ се състои в доверието на обществото. Казано с елементарни думи - една от двете страни лъже и и би трябвало да създадем всичко допустимо истината да излезе на бял свят ", добави Биков.

Според него протичащото се е насмешка с хората, които стачкуваха, както и против останалите български жители. " Случи ли се смяна - случи се. По всички проличава, че тя не е към положително ", добави заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР