Парламентарната група на ГЕРБ иска оставката на Валери Жаблянов от

...
Парламентарната група на ГЕРБ иска оставката на Валери Жаблянов от
Коментари Харесай

ГЕРБ поиска оставката на Валери Жаблянов като зам.-председател​ на парламента

Парламентарната група на ГЕРБ желае оставката на Валери Жаблянов от Българска социалистическа партия като заместник-председател на Народното събрание. Това стана с декларация, прочетена в пленарна зала от Тома Биков от ГЕРБ.


" От изказване на представители на ПГ на Българска социалистическа партия стана ясно, че зам.-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов е създателят на скандалната фраза, поместена в публична позиция на социалистическата партия, съгласно която така наречен Народен съд е належащо и неизбежно правораздаване. Приветстваме решението на управлението на Българска социалистическа партия да отдръпна тази оскърбителна за целия български народ теза от формалния си документ ", съобщи Биков.

Той напомни, че Жаблянов " не за пръв път разяснява по безсрамен метод събития, които са нанесли тежки рани върху огромна част от българското общество ".

Биков означи, че преди две седмици Жаблянов се опита да осуети отдаването на респект с едноминутно безмълвие към жертвите на тоталитарния режим.

За ПГ на ГЕРБ държанието на Валери Жаблянов е недопустимо и несъвместимо с поста зам.-председател на Народното събрание, акцентира Биков.

ПГ на ГЕРБ приканва Жаблянов да понесе политическа отговорност за тези свои дейности като подаде оставка от поста, който заема. Ако не подаде оставка до края на деня, от ГЕРБ ще стартират събиране на подписи за публично искане на оставката на Жаблянов, посочи Биков.

Депутатите не престават пленарния ден с разискване на върнатите от президента промени в Закона за посевния и посадъчния материал. След това Народното събрание ще прегледа на първо четене промени в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България, както и в Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР