Парламентарната група на ГЕРБ е изпратила сигнал до ДАНС и

...
Парламентарната група на ГЕРБ е изпратила сигнал до ДАНС и
Коментари Харесай

ГЕРБ пита ДАНС и прокуратурата дали президентската администрация нарушава Закона за класифицирана информация

Парламентарната група на ГЕРБ е изпратила сигнал до ДАНС и прокуратурата за вероятно нарушаване на Закона за класифицирана информация от президентската администрация. 

От ГЕРБ считат, че началникът на кабинета на президента Иво Христов е имал достъп до секретни документи по отношение на състезанието за изтребители, без да има право на достъп до класифицирана информация. Депутатът от комисията по защита Христо Гаджев съобщи:

Или документите са четени и надлежно има пробив в сигурността на информацията в президентството, или имаме неинформиран президент, до който не са стигнали тези документи и той е взимал решения на база на непълната информация, която има. Защо началникът на кабинета не желае да изкара процедурата за допуск до класифицирана информация?

Още през юни от ГЕРБ желаеха президентът да в профил Иво Христов поради неналичието на достъп до класифицирана информация. В отговор от президентството показаха, че законът за работа със секретни данни се съблюдава и Христов няма достъп до тях. До момента няма отговор на Президентството на днешните изказвания. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР