Парламентарната група на ГЕРБ-ДПС няма да влиза в пленарната зала

...
Парламентарната група на ГЕРБ-ДПС няма да влиза в пленарната зала
Коментари Харесай

ГЕРБ бойкотират заседанията на НС, докато не се гласува кабинет

Парламентарната група на ГЕРБ-ДПС няма да влиза в пленарната зала на Народното събрание, до момента в който не бъде импортиран за гласоподаване съставът на проектокабинета на " Продължаваме промяната ". Това удостовери на въпрос на News.bg ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова , която даде брифинг в коридорите на Народно събрание.
 Асен Василев: Не сме говорили за министри в новото държавно управление
Асен Василев: Не сме говорили за министри в новото държавно управление

Обсъдени са целите, уточни номинираният за министър председател

Причината за дейностите на партията на Борисов - засекретяването на днешното чуване на премиера Кирил Петков и министъра на енергетиката Александър Николов, които би трябвало да срещнат депутатите с предстоящите цени и количества на природния газ. Припомняме, че и в сряда " Булгаргаз " изиска от КЕВР скок на цената на синьото гориво с 32%.

" Това ли е задачата на това ръководство - да скрие за следващ път следващия си неуспех. Припомням, че преди месеци тези същите, когато избираха нов състав на КЕВР, какви бодряшки изявления имаше, че цената щяла да бъде ниска? ", попита реторично Атанасова.

" Големият абсурд - какво секретно могат да ни показват тези хора в зала, в случай, че единствената компания, която внася природен газ и дефинира цените и изискванията по тези доставки, е " Булгаргаз " ? И забележете, тази компания даже няма секретно деловодство ", означи на собствен ред някогашният енергиен министър в кабинета " Борисов 3 " и сегашен народен представител от ГЕРБ Теменужка Петкова.
 Процедурен спор - Народно събрание радиоточка ли е или чете секретни документи?
Процедурен спор - Народно събрание радиоточка ли е или чете секретни документи?

Петков и Николов ще бъдат изслушани за доставките на газ на закрито съвещание

" Засекретиха съвещанието, тъй като не желаят да кажат, че газът скача с 32% за юли , че август месец ще продължи да нараства с двуцифрени темпове и не е ясно дали изобщо ще го има. Всъщност в този момент ръководещите залагат бомба пред идващия длъжностен кабинет. Следващият длъжностен кабинет на Радев ще бъде изправен пред обстановка, при която да вкара ограничаващ режим на природния газ. А пред идващия постоянен кабинет през зимата, е заложена нуклеарна бойна глава. Защото представете си, в случай че през зимата Топлофикация-София няма газ или цената е двойна на сегашната ", добави Делян Добрев, също някогашен началник на енергетиката, само че във втория кабинет на Бойко Борисов.

И влезе в конкретика - поисканата от " Булгаргаз " цена за юли била 182 лв., което било връх в историята. А дотук се стигнало, тъй като вкарали в процеса медиатори, които единствено за месец май били прибрали над 100 милиона лв..

А дали е решение да бъдат обновени връзките с " Газпром " - Добрев отговори уклончиво. " Това ще го реши вероятно служебния кабинет на Радев, той може да направи старания да възвърне някакви заплащания, тъй като в противоположен случай страната ще остане без газ. "
 Шефът на Булгаргаз: Никой не знае дали изобщо ще има газ Обновена
Шефът на Булгаргаз: Никой не знае дали изобщо ще има газ

Булгаргаз желае с 32% нарастване на цената на газа от юли
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР