Парламентарната група на ДПС ПГ на ДПС направили предложение към

...
Парламентарната група на ДПС ПГ на ДПС направили предложение към
Коментари Харесай

ДПС искат пълна информация около КТБ

" Парламентарната група на Движение за права и свободи ПГ на Движение за права и свободи създали предложение към сметната палата офита за законообразност да бъде уголемен. Те желаят чуване на изпълнителния шеф на Фонда за гарантиране на влоговете и синдиците по отношение на дейностите на синдиците по събирането на всички вземания по масата на несъстоятелността на КТБ. Предложението е чуването да стане на съвещание на парламентарната комисия по бюджет и финанси ". Това разгласи на брифинг в Народното събрание заместник-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

От придвижването желаят да се разбере какви средства са събрани по Закона за банковата неплатежоспособност, след импортираната тогава законодателна смяна от Йордан Цонев, Делян Пеевски и Хамид Хамид, преди анулацията ѝ от Конституционния съд. Цонев изясни, че Движение за права и свободи желае да стане ясно каква е събраната част от средствата, осъществена по въпросната смяна в закона по самодейност на придвижването. По думите на депутата това се постанова, с цел да се отговори на " безпочвени, нагли спекулации ".

Йордан Цонев осведоми, че по отношение на " обновения спор " за банкрута на КТБ членовете на Движение за права и свободи в бюджетната комисия са създали предложение до Сметната палата одитът за правомерност, който ще бъде осъществен на Фонда за гарантиране на влоговете, да бъде уголемен и с одит по успеваемост на ръководство по отношение на работата на синдиците на КТБ.

" Виждаме, че има публичен интерес към момента по тематиката ", уточни Цонев. Той сподели, че не престават и спекулациите по отношение на банкрута на КТБ, макар че е имало анкетна комисия на Народното събрание и интернационално следствие по отношение на случилото се в банката преди седем години.

По тематиката КТБ имало редица следствия, които изрично споделили, че банкрута се дължи на това, че банката е финасова пирамида.

Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР