Парламентарната група на БСП за България отиде при премиера акад.

...
Парламентарната група на БСП за България отиде при премиера акад.
Коментари Харесай

БСП се оплаква на Денков за демонтажа на МОЧА

Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " отиде при премиера акад. Николай Денков в Министерски съвет поради Паметника на Съветската войска. Причината както се изрази депутатът Георги Свиленски пред публицисти в коридорите на Партийния дом е, че " алените " ще желаят министър-председателят най-малко да спре демонтирането на МОЧА. Свиленски, който пострада по време на митинга в отбрана на монумента, изрази опасенията си, че паметникът не може да бъде демонтиран или свален от крана, а ще бъде нарязан.

Свиленски изясни, че през днешния ден в 5 ч. сутринта е дошъл кранът за демонтажа на МОЧА, а по-късно народни представители отишли в 11 ч. на мястото на събитието, с цел да защитят монумента. " Червените " желали диалози с регионалната администрация или човек, който дава отговор за мероприятието. При отварянето на едно от оградните пана, през които влизат майсторите и чиновниците, при диалог с регионалния шеф, негов чиновник - основен инженер или шеф на дирекция, който полицията идентифицирала, се засилил от няколко метра (3 метра) върху оградата и тя се стоварила върху Свиленски.

" Всичко това стана съзнателно от страна на държавен чиновник. Ако беше на улицата, на пазара някои човек, решил нещо, че не ме харесва - добре, само че това го направи държавен чиновник ", засегнат е Георги Свиленски.

Работниците на Паметника на Съветската войска пък били без каски, без въжета, без жилетки и без никакви документи. Българска социалистическа партия само видели заповедта, с която е подредено полицията да охранява демонтажа на МОАЧА. Сезирана е прокуратурата и Върховният административен съд.

Според Свиленски, в случай че паметникът е бил рисков, е трябвало да има проучване. Мнозинството за срутване и демонтирана на монументи крепи сглобката, уточни националният представител.

Той посочи, че към този момент е пуснал тъжба в Столична дирекция на вътрешните работи, извадил си е здравно и ще си търси правата по правосъден ред поради нанесената му рана на ръката. Свиленски обаче няма да желае финансова отплата, а ще желае виновният да упражни общественополезен труд на Паметника на руската войска, като почисти монумента от рисунките. Той прикани българските жители да излязат на митинг и на протест в отбрана на МОЧА.

Свиленски прикани водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов да изясни за какво се демонтира Паметникът на Съветската войска, в случай, че бил срещу - само че срещу единствено пред публицистите, а подкрепял вътре в Народното събрание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР