Парламентарната група на БСП за България отчете пълно единодушие и

...
Парламентарната група на БСП за България отчете пълно единодушие и
Коментари Харесай

БСП очаква прекрояване на бюджета, подкрепя увеличението на заплатите

Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " регистрира цялостно единогласие и единодушие сред настояванията на социалистите в Бюджет 2023 година Лидерът на алените Корнелия Нинова съобщи пред публицисти в Народното събрание би трябвало да бъдат увеличени приходите на работещите в държавните структури. Българска социалистическа партия са предложили още нарастване на майчинството за втората година, безвъзмездни медикаменти за деца, нарастване за вдовишките надбавки.

Нинова акцентира, че за приходите и нарастването на заплатите " алените " са в цялостно единогласие със синдикалната организация. Българска социалистическа партия са внесли част от  за бюджета, а други ще припознаят. Бюджетът сред първо и второ четене би трябвало да претърпи промяна що се отнася до приходите на избрани групи хора, сподели тя.

Българска социалистическа партия ще упорства за 4% недостиг в бюджета.

Нинова е обезпокоена от два приходоизточника - парите по Плана за възобновяване и резистентност и дали вторият транш по Плана ще влязат в България и да си разрешат разправят с разправиите с парите от Българския енергиен холдинг (БЕХ)и комерсиалните държавни сдружения. " Господин Василев е планувал 100% дял, само че май не среща поддръжка на съуправляващите от ГЕРБ-СДС и няма да имат болшинство по тази причина решение, а там са към милиард и половина лв. доход, против които стоят разноски ", разяснява Нинова.

Тя чака прекрояване на бюджета сред първо и второ четене. Едно ще влезе, друго ще излезе, само че нека да е по-добре за хората, с увеличени приходи, настоя Нинова.
 Движение за права и свободи ще умува дали да поддържа нарастването на заплатите в бюджета
Движение за права и свободи ще умува дали да поддържа нарастването на заплатите в бюджета

Надява се, че най-малко отчасти проблемите със заплатите ще могат да намерят решения в идващия бюджет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР