Парламентарната група на БСП внася проект на решение, с което

...
Парламентарната група на БСП внася проект на решение, с което
Коментари Харесай

БСП иска Сметната палата да провери държавното дружество „Автомагистрали“

Парламентарната група на Българска социалистическа партия внася план на решение, с което желае Народното събрание да разпореди на Сметната плата да извърши, съобщи БГНЕС.
От левицата упорстват одитът да обгръща 4-годишен интервал - от 1 януари 2016 – 31 декември 2020 година, който да откри по какъв начин се финансира това сдружение, по какъв начин му се разпореждат поръчки, по какъв начин то от своя страна разпорежда поръчки на фирми-подизпълнители и по какъв начин извършват плановете.
 Депутат от Българска социалистическа партия: Без търг са предоставени поръчки за 3,2 милиарда лв. за строителство на автомагистрали Депутат от Българска социалистическа партия: Без търг са предоставени поръчки за 3,2 милиарда лв. за строителство на автомагистрали
”Тези поръчки възлизат на повече от 3,2 милиарда лв.. Възложени са без търг, както би трябвало да е съгласно закона. Използвана е порти...
„ През последните 2 години на сдружението са предоставени обекти на стойност сред 3 и 4 милиарда лв.. Това сдружение сподели по какъв начин по най-безочлив метод може да се заобикаля българското законодателство и съответно Закона за публични поръчки. Без да разгласи нито една социална поръчка, държавното сдружение „ Автомагистрали “ разпорежда на десетки компании осъществяването на планове “, счита депутатът от левицата Георги Пирински.
От левицата са се обърнали и към районният министър, с цел да получат отговори на някои въпроси за това на какъв брой компании сдружението разпорежда поръчки, с каква техника разполага и какъв потенциал от хора и работна ръка има. Опозицията счита, че държавното сдружение „ кани съответни компании “ за подизпълнители, които получават огромния размер поръчки, „ ограбвайки бюджета на страната “. Справката на чиновниците в най-голямата държавна инженерно-строителна компания пък демонстрира, че тя разполага с 9 пътни инженери, 11 геодезиста, 1 геолог и цели 20 счетоводители. „ Това счетоводна компания ли е или строителна компания? “ – попитаха от Българска социалистическа партия. Обикновените служащи пътни строители пък са 41 души.
Ето за какво опозицията ще упорства и за смяна в, която да разрешава възлагането на държавни компании да става единствено тогава, когато могат да извършат 90% от активността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР