Парламентарната група на БСП провежда среща с ПГ на ДПС

...
Парламентарната група на БСП провежда среща с ПГ на ДПС
Коментари Харесай

Нинова напомни на ДПС: Бюджет за 2023 г. трябва да има, иначе хората ще страдат

Парламентарната група на Българска социалистическа партия организира среща с ПГ на Движение за права и свободи в Народното събрание, съобщи кореспондент на NOVINI.BG.

От Българска социалистическа партия към този момент се срещнаха с Политическа партия и ГЕРБ за бюджета. На срещата си с Политическа партия, и Българска социалистическа партия и Промяната приканиха служебният кабинет да внесе Бюджет за следващата година. Служебният кабинет внесе удължение на настоящия бюджет, което не е добре за жителите. Ние считаме, че е рационално да водим диалози, с цел да не допуснем популистки диалози и страната да изпадне в безпорядък.

Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия, показа накратко предложенията на социалистите за промени в приходите на жителите. Тя разгласи, че левицата предлага да се увеличи минималната работна заплата на 850 лева - т.е. да се равнява на 50% от междинната работна заплата. С нея, тя разясни, че майчинството е редно да я следва, както е и сега. Нинова разясни, че се предлага още да се освобождават младежите до 26 години от налог върху приходите, таван на цените на енергоносителите и да не се пипат ваучерите за храна.

По думите й, значимото е страната да попада във финансови естествени граници.

Нинова предлага прагът на беднотия от 504 лева да влезе от 1 януари 2023 година, а не от 1 юли.

„ Ако няма бюджет за 2023 година, сегашните параметри ще останат и това ще бъде извънредно тестване за всички българи “, съобщи още Корнелия Нинова.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР