Парламентарната група на БСП, подкрепена от ДПС, ще внесе вот

...
Парламентарната група на БСП, подкрепена от ДПС, ще внесе вот
Коментари Харесай

Опозицията внася вот на недоверие към правителството след бюджета


Парламентарната група на Българска социалистическа партия, подкрепена от Движение за права и свободи, ще внесе избор на съмнение към кабинета, откакто бюджетът за следващата година мине на второ четене, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Въпреки в началото оповестената позиция на левицата тематиката да бъде корупция, групите на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи разискват и други тематики за вота на съмнение към Борисов и съдружните сътрудници на ГЕРБ от Обединени патриоти. Предстоят диалози и с групата на Веселин Марешки "Воля".

Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи имат решение на партийните си органи на най-високо равнище за това, че това държавно управление и водената от него политика е нездравословна и рискова за страната, съобщи Жельо Бойчев от Българска социалистическа партия.

Парламентарните групи са упълномощени да употребяват всички демократични парламентарни средства за искане на избор на съмнение от там и свалянето на държавното управление от власт, сподели Бойчев.

„ Изразихме единодушие, че избор на съмнение заслужава всяка една сфера от активността на това държавно управление, само че избор на съмнение за цялостна политика ще даде опция на това държавно управление да не бъде атакувано в идващите 6 месеца. Затова ПГ на Българска социалистическа партия предложи фокусът да бъде подложен за избор на съмнение за несправянето с битката с корупцията. Това може да бъде ориентирано и в областта на националната сигурност, опазването на здравето, демографската политика. Остана в допълнение да бъдат конкретизирани претекстовете и съответната тематика “, акцентира депутатът от левицата.

Постигнахме единодушие, че тази парламентарна самодейност би трябвало да се развие след окончателното приемане на бюджета, добави Бойчев.

Очаквайте детайлности. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР