Парламентарната група на БСП няма да подкрепи бюджетите на управленско

...
Парламентарната група на БСП няма да подкрепи бюджетите на управленско
Коментари Харесай

От БСП обясниха защо няма да вземат участие в днешното гласуване за бюджета

Парламентарната група на Българска социалистическа партия няма да поддържа бюджетите на управническо изтощение, които се оферират от държавното управление. Милиарди левове ще бъдат хвърлени още веднъж в нереформирани системи. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия за България Крум Зарков по време на брифинг в Народното събрание във връзка отхвърли на левицата да взе участие в разискването на бюджета, вкаран в дневния ред на Народното събрание в последния миг.

,,Няколко години бездействия освен са нездравословни, а към този момент ще костват и доста скъпо. Това са обществени средства, които не могат да бъдат изразходвани просто по този начин. Тъй като ръководещите и болшинството им го знаят, ползват невиждани до момента способи за силовото му превозване през българския парламент. Днес сутринта, когато народните представители са идвали на работа, най-вероятно не са знаели, че ще им се наложи да преглеждат най-важните закони в страната. Закони, които с право се чакат от българските жители. Но не по този метод, само че не по метода на "джипката ", вкарана в Народното събрание. Ние няма да легитимираме този развой. Ще изразим всичките си рецензии и ще създадем различните си оферти, само че не през днешния ден е времето за разглеждане на този бюджет, не и по този начин'', безапелационен бе той.

Здравеопазване – нито една качествена промяна и нито една дупка в системата не може да бъде запълвана с изливането на нови и нови стотици милиони. В пенсиите – пенсионерите нямат потребност от подаяния, а от система, която да съблюдава техните права. Бюджетът – като се изключи че е бюджет на безсилието, той е нереалистичен. Прогнозите на авторитетни интернационалните институции, а и предходните прогнози на Министерството на финансите и Българската национална банка демонстрират, че заложените в него параметри са несъответстващи. Това е просто една неистина. В тази неистина Българска социалистическа партия няма да бъде участник. Нашата роля на съпротива е да разобличаваме. Въпросът за кворума не е въпрос на численост. Въпросът за кворума е въпрос на доверие. Това държавно управление и този парламент нямат нужното доверие, с цел да продължат да действат. Днес не беше планувано да се гледат тези бюджети. Това галопиране е безусловно неясно. Във всички естествени страни бюджетът е законът, който се разисква най-внимателно и най-дълго време, заключи Зарков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР