Парламентарната група на БСП би участвала в разговори с ГЕРБ

...
Парламентарната група на БСП би участвала в разговори с ГЕРБ
Коментари Харесай

Нинова: Няма да бъдем натискачи на копчета на чужди идеологии, програми и правителства

Парламентарната група на Българска социалистическа партия би взела участие в диалози с ГЕРБ за държавно управление, само че няма да трансформира алените линии като джендър идеологията, войната в Украйна и обществената политика.

Това съобщи от трибуната на Народното събрание ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя акцентира, че е неприемливо Българска социалистическа партия да бъде намесвана от Политическа партия за поддръжка на техния проектокабинет.

" Резервна гума няма да ви бъдем, няма да бъдем натискачи на копчета на непознати идеологии и стратегии и държавни управления. Няма да бъдем и заслон за вашето изтощение на първия и втория, чиято отговорност е да създадете държавно управление. Но в случай че бъдем са поканени в диалог, ще се отзовем. Ние ще дойдем и ще ни чакате да решим дали ще подкрепим каквото и да е държавно управление ", уточни Корнелия Нинова.

" Политическа партия са присъединили в техния проектокабинет член на Българска социалистическа партия и от през вчерашния ден се внушава, че това е в съгласие – за Иван Кръстев приказвам. Нека е ясно: нито ни е уведомил, нито сме се съгласявали, това е воля на Политическа партия и не намествайте Българска социалистическа партия това. Не име за пръв път. Ако бъдем поканени на диалог, в случай че участваме в договаряния, а не в ултиматуми, ще се отзовем. Какъв ще е изходът от тези договаряния – не е ясно, това ще го решат членовете ни с вътрешнопартийно допитване. Това остава наша трайна позиция, не се съмнявайте, че ще я осъществим ", безапелационна бе Нинова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР