Парламентарната бюджетна комисия е внесла поправки в Закона за акцизите

...
Парламентарната бюджетна комисия е внесла поправки в Закона за акцизите
Коментари Харесай

Променят важен данъчен закон, наливната бира остава без акциз

Парламентарната бюджетна комисия е внесла ремонти в Закона за акцизите и данъчните хранилища, чийто промени предвиждаха да се усили акцизът на бездимните цигари IQOS и да се постави бандерол на наливната бира. Председателката на комисията Менда Стоянова явно се е разколебала да се поставя данък на кеговете с наливна бира, каквото предвиждаха нейните ремонти, оповестява „ Флагман “.

Идеята беше върху всички опаковки на бира с размер над 5 литра наложително да се лепи бандерол. Това щеше да засегне наливните били и така наречен кегове. Мотивът за бандерола беше – по-добър надзор. От Българска социалистическа партия упрекнаха ГЕРБ, че с тази корекция протягат ръка на наливната бира на хората.

Законопроектът бе признат в зала на първо четене, а в този момент тече срокът за промени сред двете четения, а смяната за бирата е препоръчано да отпадне.

За цигарите предлагането остава същото, каквото беше препоръчано в залата от ГЕРБ. А точно акцизът на бездимните цигари да стане 233 лева на кг или към 40% от акциза върху общоприетите цигари.
Това значи, че кутията от новите нагреваеми цигари IQOS, която в този момент коства 5,50 лева, ще скочи до 6 лева.-6,50 лева

В новите оферти за смяна в закона е включена нова корекция – да се вкара нов способ при вноса на кокс и въглища посредством метода " драфт сървей ", който цели да се понижи административната тежест при този импорт.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР