Парламентарната асамблея на Съвета на Европа призова Русия да възобнови

...
Парламентарната асамблея на Съвета на Европа призова Русия да възобнови
Коментари Харесай

Доклад на ПАСЕ: Немцов не може да е убит без одобрението на властите

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа прикани Русия да възобнови следствието на убийството на Борис Немцов, съобщи радио " Свободна Европа ".

В отчет по случая, квалифициран от члена на литовската делегация Емануелис Зингерис, се споделя, че истината за убийството на опозиционния политик и до момента не е открита . Посочва се, че по делото не са прегледани записи от камерите за видеонаблюдение и не са били разпитани някои очевидци на убийството.

От ПАСЕ установяват и несъгласия в показанията на съществени очевидци, а също и нарушавания в съдопроизводството.

Наред с това от ПАСЕ акцентират, че изпълнителите на убийството не биха могли да го извършат без директни инструкции или утвърждение от страна на управляващите.

В отчета се установи, че отговорността за неуспеха на следствието и неналичието на доверие към делото е на шефа на Следствената комисия на Русия - Александър Бастрикин, и заместник-главния прокурор Виктор Грин.

В документа се споделя още, че формалната версия, присъстваща в присъдата, е учредена на съществени неточности при следствието и съдопроизводството.

Опозиционерът Борис Немцов беше погубен до стените на Кремъл на 27 февруари 2015 година По делото за ликвидиране са наказани петима хипотетични причинители. Поръчителите по този начин и не са открити.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР