Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) ще разгледа днес

...
Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) ще разгледа днес
Коментари Харесай

ПАСЕ разглежда доклад за върховенството на закона в България

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) ще прегледа през днешния ден отчет, отдаден на върховенството на закона. Документът е направен от комисията по правни въпроси и човешки права към Съвета на Европа, и обгръща образци с България, Румъния, Полша, Молдова и Турция, съобщи Българска телеграфна агенция.

В документа е изразена угриженост от опитите за политизиране на Висшия правосъден съвет (ВСС) и на съдилищата у нас , в Полша и в Турция, и поради корупцията (в България, Молдова и Румъния). Комисията насочва рекомендации към петте обхванати от отчета страни.

В план на резолюция, която следва да бъде гласувана през днешния ден, се показва угриженост от последните събития, застрашаващи върховенството на закона и изключително независимостта на правосъдната система и правилото за разделянето на управляващите. Корупцията, която е огромно предизвикателство за върховенството на правото, остава необятно публикувана в България, Молдова и Румъния, се показва в текста.

В отправените към българските управляващи рекомендации се съдържа апел за продължение на промяната на Висш съдебен съвет, правосъдната система и прокуратурата, както и за увеличаване на битката с корупцията. В плана на резолюция се предлага нашата страна да сътвори организация за противопоставяне на корупцията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР