Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) призна Русия за

...
Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) призна Русия за
Коментари Харесай

Съветът на Европа гласува: Русия е терористична държава!

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) призна Русия за терористична страна. 99 членове на събранието подкрепили резолюцията, озаглавена „ По-нататъшна ескалация на експанзията на Руската федерация против Украйна “. Само 1 от делегатите е дал своя вот въздържал се. Това заяви членът на украинската делегация в ПАСЕ Олексий Гончаренко.

Текстът на резолюцията към момента не е оповестен на уеб страницата на органа, сега са налични единствено проекторезолюцията и описът с препоръчаните промени.

Резолюцията приканва да се даде на Украйна повече системи за Противовъздушна отбрана и дефинира наличието на Русия в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за нелегално.

Преди да се организира вота украинският президент се присъединил онлайн с видеообръщение. След гласуването той благодари в обществените мрежи за взетото решение.

„ Благодарен съм за опцията да приказвам през днешния ден пред ПАСЕ. За внимание към Украйна. Приветствам приемането на днешната резолюция на ПАСЕ, определяща сегашния режим на РФ като терористичен. Това е мощен сигнал към интернационалната общественост и Русия, че наказването за закононарушенията е неизбежно! “
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР