Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) призна Русия за

...
Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) призна Русия за
Коментари Харесай

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа обяви Русия за терористична страна

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) призна Русия за терористична страна. Резолюцията е призната единомислещо, като е подкрепена от 99 присъстващи в залата представители, а един се е въздържал.

Това съобщи Олексий Гончаренко, заместник-председател на Комисията по миграция, бежанци и разселени лица на ПАСЕ и украински народен представител:

" ПАСЕ преди малко одобри доста мощна резолюция по отношение на Украйна! За - 99 делегати. Това е исторически резултат! Пълна поддръжка от страна на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа! "

 

Предстои да бъде качен цялостният текст на декларацията, в която се приканва Украйна да получи повече системи за противовъздушна защита. Поставя се под въпрос и легитимността на наличието на Руската федерация в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Пред ПАСЕ приказва и президента на Украйна - Володимир Зеленски:

" Приветствам приемането на днешната резолюция на ПАСЕ, определяща сегашния режим на РФ като терористичен. Това е мощен сигнал към интернационалната общественост, че наказването за закононарушенията на Русия е неизбежно! "
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР