Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) подкрепи снощи приемането

...
Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) подкрепи снощи приемането
Коментари Харесай

ПАСЕ подкрепи приемането на Косово за член на Съвета на Европа

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) поддържа нощес приемането на Косово за член на Съвета на Европа и предложения Комитета на министрите да вземе такова решение, заяви районната телевизия Ен1. Проектостановището по молбата на Косово за участие, в което се предлага приемането на Косово, беше подкрепено от 131 депутати, 29 гласоподаваха " срещу ", а 11 " се въздържаха ". 

След приемането на отчета на докладчика за Косово в Съвета на Европа Дора Бакояни, Парламентарната асамблея на Съвета на Европа ще изпрати рекомендацията в Комитета на министрите на външните работи, който взема окончателното решение с болшинство от две трети от министрите или посланиците, които ги съставляват и които участват по време на гласуването. Заседанието на Комитета на министрите би трябвало да се организира на 16 май в Страсбург, предава Българска телеграфна агенция. 

" Голям ден за Косово “, написа министър председателят на Косово Албин Курти в обществената платформа " Екс ", откакто Парламентарната асамблея на Съвета на Европа предложи Косово да бъде поканено да стане член на организацията, заяви Хина. Курти приветства решението, наричайки го " една стъпка по-близо до участие ". " Това е изрично утвърждение за реномето на нашата страна във връзка с правата на индивида, демокрацията и върховенството на закона, което довежда Република Косово една стъпка по-близо до пълноправно участие ", съобщи Курти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР