Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) одобри този четвъртък

...
Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) одобри този четвъртък
Коментари Харесай

Съветът на Европа отвори дебат за задължителна ваксинация срещу COVID-19

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) утвърди този четвъртък незабавна резолюция, която да отвори дебата сред 47-те държави-членки по отношение на опцията имунизацията против COVID-19 да стане наложителна.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30232
Целта на полемиката е да се реши кои хора биха били обхванати при въвеждането на наложителна имунизация – единствено избрани групи от обществото, или цялото население, както и опцията имунизацията да не е наложителна само при хора, чието здравословно положение не го разрешава, както и при най-малките.

Няколко законодатели от Групата на европейската левица се пробваха безрезултатно да променят тази рекомендация и да отстранен опцията имунизацията против COVID-19 да стане наложителна. Преди към година ПАСЕ одобри резолюция, в която категорично се упоменава, че " имунизацията не е наложителна и никой не може да бъде притискан принудително да се ваксинира, в случай че не желае ".

Австрийският социалист Щефан Шанах разяснява, че днешната резолюция отваря спор за наложителната имунизация, като той ще бъде извършен в националните парламенти и с присъединяване на здравни специалисти. Той добави, че " няма несъгласие " сред двете резолюции, както поясниха някои парламентаристи, които желаеха да трансформират текста. В последна сметка изменението беше отхвърлено с 41 гласа " за " и 55 " срещу ", осведоми 20minutos.

Иначе самата резолюция от през днешния ден получи поддръжката на 86 парламентаристи, 13 гласоподаваха " срещу " и 10 бяха " въздържали се ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30232  Зелени коридори за имунизация във Велико Търново през днешния ден и на следващия ден Зелени коридори за имунизация във Велико Търново през днешния ден и на следващия ден  COVID-19 в Кюстендилска област: Ето по какъв начин се движи болестта COVID-19 в Кюстендилска област: Ето по какъв начин се движи болестта  84% от възрастното население в Гърция е имунизирано, общото имунизационно покритие доближава 74% 84% от възрастното население в Гърция е имунизирано, общото имунизационно покритие доближава 74%
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР