Парламентарната асамблея на Съвета на Европа гласува Унгария да бъде

...
Парламентарната асамблея на Съвета на Европа гласува Унгария да бъде
Коментари Харесай

Унгария бе поставена под засилен контрол от Съвета на Европа

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа гласоподава Унгария да бъде подложена на засилена процедура за наблюдаване поради " проблеми, свързани с върховенството на закона ", съобщи AFP.

Парламентаристите от Съвета на Европа, които се събраха тази седмица за есенната сесия, гласоподаваха с 95 гласа " за ", 25 " срещу " и един " въздържал се " за започване на цялостна процедура за наблюдаване против Будапеща, се показва в прессъобщение на Асамблеята.

Тази процедура " включва постоянни визити на двама докладчици на Асамблеята, непрекъснат разговор с управляващите и постоянни оценки на степента, в която дадена страна членка извършва отговорностите и уговорките си към Съвета на Европа ", се споделя в известието, съгласно което " дългогодишните проблеми, свързани с върховенството на закона и демокрацията " в страната " остават значително нерешени ".

Унгария, където ултраконсервативният министър-председател Виктор Орбан е на власт от 2010 година, се причислява към 10 други страни - членки на Съвета на Европа, които сега са подложени на сходен надзор: Албания, Армения, Азербайджан, Босна и Херцеговина, Грузия, Република Молдова, Полша, Сърбия, Турция и Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР