Парламентарната асамблея на Съвета на Европа да преразгледа връщането на

...
Парламентарната асамблея на Съвета на Европа да преразгледа връщането на
Коментари Харесай

Преразглеждат връщането на Русия в ПАСЕ?

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа да преразгледа връщането на правото на глас на Русия в организацията - това изиска ръководителят на мониторинговата комисия на ПАСЕ, Роджър Гейл, който е и лидер на английската делегация в асамблеята.

Той излезе със особено изказване след множеството прояви на полицейско принуждение в Москва против протестиращи жители.

" Само преди няколко седмици ПАСЕ гласоподава за възобновяване на правата на Руската Федерация, само че към този момент стана ясно, че Русия няма желание да извършва уговорките си и да съблюдава стандартите на ПАСЕ. Надявам се, че министрите ще прегледат въпроса през септември и ще можем да се върнем към него на заключителната си пленарна сесия през октомври. " - показва Гейл в обръщението, оповестено във Facebook от непрекъснатия представител на Англия в Съвета на Европа Кристофър Ивън.

Гейл акцентира, че полицейското принуждение в Москва, което беше забелязано от целия свят, е нечувано и неприемливо. По думите му, жестокостта, с която силите за сигурност са пребивали стачкуващите с палки, са " неприемливи, в което и да е цивилизовано общество ".

Той декларира също, че Русия нарушава Конвенцията за правата на индивида, а методът, по който съветските управляващи реагират на мирните митинги, ясно демонстрира за какво болшинството от английските представители в ПАСЕ се разгласи срещу връщането на правото на глас на съветската делегация.

Според международния Индекс на демокрацията Русия е в групата страни с властнически режими. В класацията тя е на 144-о място от 167 страни.

Припомняме, след проявената свирепост против мирните стачкуващи в Москва съветският опозиционер Гари Каспаров разгласява доста остро отворено писмо до немския външен министър Хайко Маас поради основната му роля за връщането на Русия в ПАСЕ. Той непосредствено декларира на Маас, че с дейностите си немската страна укрепва режима на Путин. По думите му, предвид на въздействието на Германия в Европа, поддръжката на Маас за връщането на Русия в ПАСЕ е имала решаваща роля.

" Нима Русия приключи експанзията си в Украйна? Върна ли й Крим, както изисква интернационалната общественост? Нима бяха освободени 24-мата украински моряци, похитени в интернационалните води? Или може би в путинска Русия настъпи либерализация във връзка с човешките права и демократичните стандарти, както изисква Съветът? " - написа Каспаров.

" За Путин е належащо да си купи преданост и той откри услужливи сътрудници като вас в Германия и в други елементи на Европа. " - споделя още русикят държавник.

Той показва, че наличието на Русия в ПАСЕ е насмешка със стандартите на Съвета в областта на човешките права и орпеделя като двуличен аргумента, че връщането й е належащо, с цел да могат съветските жители да се обръщат към Европейския съд.

" Единственият действителен напън против Путин е опасността за властта му в Русия, а единствената същинска промяна е Путин да си отиде. " - обобщава Каспаров. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР