Парламентарен вот 2021 - развръзката. Централната избирателна комисия обяви финала

...
Парламентарен вот 2021 - развръзката. Централната избирателна комисия обяви финала
Коментари Харесай

Централната избирателна комисия обяви финала на изборите

Парламентарен избор 2021 - развръзката. Централната изборна комисия разгласи финала на изборите. Избраните от две листи са показали от кой мандат влизат, ясно е и разбъркването съгласно преференциите. Предстои решението на ЦИК да бъде обнародвано в Държавен вестник.

На ход е президентът. Държавният глава следва да насрочи дата за първо съвещание на 45-ото Народно заседание, където новите 240 народни представители да положат клетва.

Централната изборна комисия сложи точката на изборите със специфична конференция. Нейният ръководител разгласи, че без значение от пандемията и компликациите, изборите са извършени съгласно нормите и законите на страната. Вече е подготвен поименният лист на всички 240 народни представители.

Днес дефинитивно стана ясно, че общо 14 определени за депутати се отхвърлят и не желаят да влязат в 45-я парламент. 24 -ма са били определени от две места и показаха от кой регион ще ни съставляват, а сигналите и жалбите в изборния развой са били 400.

Централната изборна комисия разгласи дефинитивно кои депутати от кои региони влизат в идващия парламент и регистрира сложността на вота.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР