Парковете в Плевен остават затворени за бременни жени, въпреки че

...
Парковете в Плевен остават затворени за бременни жени, въпреки че
Коментари Харесай

Парковете в Плевен остават затворени за бременни жени

Парковете в Плевен остават затворени за бременни дами, макар че в останалите градове като София, Пловдив и Варна визитата им е позволено. Това провокира публично неодобрение в града.

В заповедта на министъра няма напътствие бременните да не се разхождат, там има единствено напътствие за това, че могат да се разхождат единствено деца до 12-годишна възраст, съпроводени от родителите си или близки сродници. Посочени са и часовете, в които това може да стане, съобщи кметът на Плевен Георг Спартански.

Бях очевидец на доста тълкувания и допълнения от кметове в страната. Нашите жители слагат въпрос за какво в еди-кой си град може за независимо спортуващи или колоездачи. Като правист споделям, че заповедта на министъра е административен акт на по-висшестоящ орган на изпълнителната власт, за кметовете остава да я приведат в осъществяване в размера, в който е написана, и във връзка с лицата, за които е написана. Всякакви тълкувания и разширения на заповедта са неприемливи, съобщи Спартански. Кметът на Плевен насочи зов към централната власт да се разпишат „ в детайли и тъкмо ограниченията или да се оставят кметовете по места имат право по своя преценка да позволяват и други ограничения ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР