Паркирането в центъра на град Своге става платено. От Общината

...
Паркирането в центъра на град Своге става платено. От Общината
Коментари Харесай

Синя зона за платено паркиране ще бъде въведена в центъра на Своге

Паркирането в центъра на град Своге става платено. От Общината плануват да вкарат синя зона към главните административни здания, с цел да се спре с безразборното прекъсване на коли, което сега затруднява придвижването.

Своге

Много от водачите паркират на неразрешени места в централните градски елементи на Своге. Според предварителни изследвания на експерти в центъра на града има над 300 извършители.
Георги Петков - заместник-кмет по сигурността в община Своге: " Индустрията е съсредоточена в столицата и доста хора пътуват с коли до центъра на Своге, оставят ги, качват се на влака, на маршрутката и отиват на работа и оставят колите по улиците и това не споделям, че е безпорядък, само че затруднява придвижването, паркирането. "
С въвеждането на синята зона се планува да се обособят 580 паркоместа. От Общината са изготвили проектонаредба, която следва да бъде съгласувана с КАТ, след което ще бъде прегледана в комисиите и едвам тогава ще бъде гласувана. Това би трябвало да се случи до края на годината или при започване на идната.
" Каква ще бъде цената за час? "

Георги Петков - заместник-кмет по сигурността в община Своге: " Тепърва следва публично разискване с жители, с общински съветници и при всички положения тя няма да бъде по-скъпа от другите сходни градове, които имат синя зона към този момент - приказвам за Мездра, за Враца. "

" Каква е? 1 лев? "

Георги Петков - заместник-кмет по сигурността в община Своге: " Ами, да, 1 лев, има 50 стотинки. Ще се реши от общински съвет и от хората. "
Жителите на Своге посрещнаха спорно предлагането.

" Би трябвало да има, тъй като колите станаха доста и няма къде да се паркира. "

" А това ли е съгласно Вас решението? "

" Ами вие сте в центъра, в случай че видите тук по прилежащите улици е кола до кола. "

" Ама и да създадат под земята и надземен паркинг, да има къде да стопират колите, това не взема решение въпроса синята зона. "

От Общината обясниха, че водят договаряния за закупуването на терен зад гарата, където ще бъде построен безвъзмезден паркинг. От локалната администрация обясниха, че в почивните дни и в четвъртък, когато се провежда пазар в центъра, паркирането и в синята зона ще остане гратис.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР