Паркирането в синя и зелена зона в София отново ще

...
Паркирането в синя и зелена зона в София отново ще
Коментари Харесай

Паркирането в „синя“ и „зелена“ зона в София отново става платено от 21 април

Паркирането в " синя " и " зелена " зона в София още веднъж ще стане платено след 21 април. Това стана ясно от думите на кмета на София Йорданка Фандъкова по бТВ= " До 21 април зоните остават безвъзмездни, обсъждаме последователното стартиране на синя, а по-късно и на зелена зона ", сподели тя.

За месец март загубите на Центъра за градска подвижност от безплатното паркиране в зоните и продажбата на билети са 6 млн. лева А 6.5 млн. лв. са загубите на транспортните оператори поради понижения пътникопоток, изясни кметът.

Припомняме, че от 13 март столичната община вкара гратис паркиране в " синя " и " зелена " зона за времето на изключителното състояние, което бе удължено до 20 март. Но натовареността на зоните доближи 100% в последните седмици и по тази причина общината съобщи, че ще преразгледа решението си за гратис паркиране.

Започват засилени инспекции в София за съблюдаване на противоепидемичните ограничения, като за това ще наблюдават целият запас на Столична дирекция на вътрешните работи и Общинска полиция, сподели още Фандъкова. По думите ѝ 90% от софиянците съблюдават разпоредбите, само че ограниченията по пазарите не са дали стремежи резултат.

" Ще има наказания, би трябвало да сме безкомпромисни, тъй като неспазването на разпоредбите заплашва близките ", разяснява тя и посочи, че в случай че се направи добра организация по пазарите, ограниченията ще бъдат преразгледани.

Фандъкова разясни, че по време на изключителното състояние търговците по сергиите няма да заплащат наем.

Заради непредвидените разноски за битката с ковид общината ще се опита да спести 8 млн. лева от поправки на някои улици. Те обаче не са основни пътни артерии, разясни Фандъкова, и уточни, че след Великден следва ремонт на бул. " България ".

Пари от бюджета на стратегически строителни обекти обаче няма да се взимат - като метрото, вътрешните кръгове, Околовръстния път и детските градини, сподели тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР