Паркирането на плажната ивица в квартал Аспарухово ще стане платено,

...
Паркирането на плажната ивица в квартал Аспарухово ще стане платено,
Коментари Харесай

Паркирането на плажа в „Аспарухово” ще става платено

Паркирането на плажната линия в квартал „ Аспарухово ” ще стане платено, съобщи пред Дарик районния кмет Ивайло Маринов. От години плажът е желан от варненци и гостите на града, тъй като могат да си оставят колите безусловно на метри от пясъка.

 Ивайло Маринов

„ На плажната алея ще се изградят паркоместа, както и алеи за пешеходци и велосипедисти. Паркирането би трябвало да се регламентира, а не какво е в този момент да бъде в пясъка и в гората. Предвижда се платено паркиране, като сега се прави разбор от „ Общински паркинги и синя зона ”. Най-вероятно то ще обгръща новата улица, която беше построена до рибарското пристанище, както и булевардите „ Народни будители ” и „ Първи май ”. Част от парите за построяването на улицата до рибарското пристанище са отпуснати по европейски план, който планува въвеждането на платено паркиране ”.

Ивайло Маринов се надява идната година да стартира планът за възобновяване на парка в „ Аспарухово ”. За задачата обаче е належащо да се отпусне държавно финансиране.

„ Няколко години ПУП-ът се обжалваше от „ недоброжелатели ”, които настройваха жителите, че в парка ще се строят блокове и комплекси. Целта е да се трансформира във втора Морска градина на Варна с доста зеленина, нови алеи, места за отдих и отмора. Паркът ще се разшири от местността Карантината до Аспаруховия мост. Това е огромен план и се надяваме на поддръжка от страната ”.

Според Маринов построяването на скейтпарк наоколо до противоречивите стадиони ще бъде хубава атракция. Той обаче към момента не е виждал окончателния план.

Районната администрация е изготвила предложение до Община Варна за слагане на камери на основни места в „ Аспарухово ”. По думите на Маринов вандалските прояви са намалели през последните месеци.

Кметът изрази страдание, че жители не са се присъединили в самодейността за ободряване на детските площадки. Служители на районната администрация и членове на мотоклубове са боядисали всичките 27 площадки за няколко седмици.

Ивайло Маринов добави, че не чака в околните години да се осъществя планът за плувен басейн, защото за построяването му ще са нужни средства от държавния бюджет.

Цялото изявление в Ивайло Маринов може да чуете в звуковия файл.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР