Паркирането на някои места може да се превърне в истинска

...
Паркирането на някои места може да се превърне в истинска
Коментари Харесай

Поредната драма с паркирана кола на зелена площ СНИМКИ

Паркирането на някои места може да се трансформира в същинска драма, както и намирането на паркоместа, несъмнено.

Понякога водачи на коли стопират транспортните си средства където им падне, което дава мотиви за драми, кавги, а от време на време може да се стигне и до счупени странични огледала, вдигнати чистачки, оставяне на предното стъкло на колите бележки с предизвестия и така нататък

Ивайло Стоянов споделя в обществената мрежа Facebook, че още преди две години е подал сигнал до съответните институции за неуместно паркиран автомобил на зелена повърхност сред два метода за паркинги зад улица " Никола Габровски 42 " във Велико Търново. От Общината поставили щемпел " Обещано ", което дало мотив на сигнализиращия да си мисли, че казусът ще бъде решен... Да, но не.  Две години по-късно нищо не се е трансформирало. Шофьорът на автомобила с марка " Пежо " продължава си стопира на зелената повърхност, а Ивайло твърди, че има достатъчно паркоместа: " И до блока, и на улицата, и на паркинга - постоянно има места. ", написа той.

Според Стоянов водачът на " Пежо-то " е някой локален властник, щом от Общината не смеят да го пипнат.

Драма се развихри в мненията под обявата. Някои хора считат, че паркираната кола не пречи по никакъв метод на никого.

Ивелина насочва въпрос към създателя на поста: " На вас пречи ли ви колата по някакъв метод? ". Ивайло й дава отговор по този начин: " Да, вади тиня, когато излиза и пречи на видимостта. "

" Проблемът не е чак толкоз огромен и едва ли на индивида съответно му пречи. Според мен въпросът е кардинален. Ако в действителност всеки желае да си стопира (дет му падне - под дърво, пред вход, под тераса, до резервоар, на тротоар и т.н.) какво ще стане? Хора - всичко е до съзнание, образование, нрав... такива сме си всички... Може и на нас да ни пречи, и нас да ни нервира, но що да не се подразним тук с индивида?! ", разяснява Йоанна.

А Илиян е безапелационен какво следва да се направи: " Шепа пирони в градинката взема решение казуса вечно ". Ивайло Стоянов отхвърля да стори сходно нещо: " Да, да ги настъпи някое детенце, тъй като някой бил хитрец - не, благодаря. "

Ако обърнем внимание на разпоредбите на член 93 алинея 3 от ЗДвП, член 98 алинея 2 т.2 и т. 6 и наредбите на Закона за устройство на територията, Закона за пътищата и Наредбите за организацията на придвижването към съответните общини можем да създадем извод, че паркирането на тротоара е възможно, единствено при изискване, че мястото е обозначено с пътен знак, маркировка и/или надписи от съответната общинската администрация като място за паркиране, автомобилът тежи до 2,5 тона, има разстояние не по-малко от 2 метра за прекосяване на пешеходците, и не е в непосредствена непосредственост до вход или гараж.



Снимки: Ивайло Стоянов
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР