Паркирането из големите градове става все по-трудна задача, шофьори разполагат

...
Паркирането из големите градове става все по-трудна задача, шофьори разполагат
Коментари Харесай

Турбо паркиране ядоса асеновградчани, но истината се оказа друга СНИМКА

Паркирането из огромните градове става все по-трудна задача, водачи разполагат колите си на най-необичайни места, само че това постоянно води до стеснение за пешеходците. " Турбо паркиране " съумя да ядоса жителите на красивия Асеновград, само че се оказа, че повода е друга.

 Сивичък джип бил ситуиран по диагонал на тротоар, правейки прекосяването през сектора съвсем невероятно. За случката разбираме от обява в обществената мрежа Фейсбук, където действието на лидера буди всеобщо неодобрение.

" Поредното турбо паркиране ", отбелязва създателят на фотографията.

Гледката на колата, превзела тротоар, хем разсмива локалните, хем става мотив да изразят неодобрението си към сходни маневри. Оказва се обаче, че повода за обстановката е неочаквана повреда на возилото. За това разбираме от мъж, който се показва като негов притежател.

" Колата е моя. Загасна - не пали. Сам по този начин съумях да я бутна, в случай че има запалянковци елате ще я преместим. Иначе майсторът по-късно ще пристигна да я огледа ", разяснява Георги С.

Вероятно негативните реакции на асеновградчани към случката са подбудени от други случаи, в които водачи са усвоявали мястото, без да имат оправдателна причина.

Припомняме, че по закон в България паркирането на тротоари е позволено, само че в случай че е спазено значимо изискване. Машината да е до 2,5 тона, а отстоянието ѝ от жилищните здания да е най-малко минимум 2 м за прекосяване на пешеходци.

 

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР