Паркингът на плаж Силистар отново струва по 5 лв. на

...
Паркингът на плаж Силистар отново струва по 5 лв. на
Коментари Харесай

Наглост! Незаконният паркинг на плажа в Силистар отново платен

Паркингът на плаж Силистар още веднъж коства по 5 лева на плажуващите. Въпреки инспекциите и наложените санкции, противозаконният заплатен паркинг, който се намира на плажа, продължава да работи, заяви Нова телевизия. Последният констативен протокол на Регионалната ревизия по околната среда и водите в Бургас е бил натрапен на наемателя през вчерашния ден, 1 септември. Въпреки това 24 часа по-късно противозаконното събиране на пари за паркиране на коли продължава. Паркингът се употребява приблизително от към 200 автомобила.

Оказва се, че съгласно закона в границите на една календарна година всеки извършител може да бъде санкциониран единствено един път за активността си. На компанията, която събира пари от плажуващите, е била наложена санкция един път през предходната 2016 година. Глобата е била в размер на 5 000 лева Тази година компанията още веднъж е санкционирана с 5 000 лева Изглежда обаче това не тормози компанията, тъй като тези пари се изкарвали за няколко дни.

Според шефа на компанията активността му е правомерна, тъй като екоинспекцията издала позволение за потреблението на парцела през 2010 година. Припомняме обаче, че през 2010 година наемателят на плажа е бил различен и би трябвало остарелият контракт да няма нищо общо със настоящия наемател.

Сегашният притежател на паркинга на плаж Силистар обяснил още, че не вижда за какво би трябвало да се усеща неловко. Той отдавал имот за паркиране против дневен наем и в това нямало нищо неправилно.

Припомняме, в края на месец юни туристи още веднъж алармираха, че достъпът до плажа е бил стеснен. Тогава стана ясно, че наемателите на терените в региона са почнали да забиват дървени колчета за бариера. По този метод те затвориха и пътя на колите до паркинга на плажа.

По-късно наемателя на терена изясни, че колчетата били забити за построяването на заплатен паркинг. Наемателят изясни, че с писмо от 20 юни бил длъжен да построи заплатен паркинг от районната екоинспекция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР