Паркът в Монтана е частично затворен, тъй като властите издирват мечка гризли, която е наранила ловеца

...
Длъжностни лица затвориха част от националната гора Къстър Галатин в
Коментари Харесай

Длъжностни лица затвориха част от националната гора Къстър Галатин в югозападна Монтана, след като ловец беше жестоко наранен от мечка гризли.

Според службата на шерифа на окръг Галатин ловецът в петък преследвал елен, когато мечката го нападнала. Членовете на ловната група се обадили на 911 около 13:45 ч., съобщава Bozeman Daily Chronicle, и екипите на спешната помощ са използвали линейка с хеликоптер, за да откарат ловеца до близката болница.

Нападението е станало на юг от Big Sky , популярна курортна зона на около 55 мили северно от Национален парк Йелоустоун. Службата по горите на САЩ въведе спешно затваряне в района близо до нападението, докато властите издирват мечката, за която казаха, че може да е била застреляна.

била фатално наранена жена по горска пътека западно от Национален парк Йелоустоун през юли и също нападна човек в Айдахо преди три години.

Собственик на жилище съобщи, че мечката, заедно с малко, са пробили кухненски прозорец и са взели контейнер с кучешка храна, казаха Montana Fish, Wildlife and Parks в изявление.

По-късно същия ден служители на агенцията заловиха малкото и застреляха 10-годишното женско гризли с разрешение от Службата за риба и дива природа на САЩ, тъй като мечките гризли са защитени съгласно Закона за застрашените видове . Генетичният анализ и други идентифициращи фактори потвърдиха, че убитата мечка е участвала във фаталната атака на 22 юли срещу Ейми Адамсън, 48, бивш учител от Канзас, на около 8 мили от Западен Йелоустоун. Усилията за хващане на мечката по това време бяха неуспешни.

Мечката, която беше заловена през 2017 г. за изследователски цели, също беше замесена в нападение в Айдахо, което рани човек близо до Henrys Lake State Park през 2020 г. Паркът е на 16 мили по шосе от Западен Йелоустоун.

На 29 август двама мъже застреляха възрастна мечка гризли след изненадваща среща в Националната гора Флатхед в Монтана, казаха държавни служители. По време на инцидента единият от двамата мъже също беше прострелян по някакъв начин в гърба.

Йелоустоун каза, че това е средно около едно нападение на мечка годишно. Според Службата на националния парк осем души са били убити от мечки в Национален парк Йелоустоун от създаването му през 1872 г. 

Мечките гризли са защитени съгласно Закона за застрашените видове в долните 48 щата. Министерството на риболова и дивеча в Монтана предупреди в прессъобщение, публикувано в петък, че вероятността от срещи между гризли и хора се увеличава, тъй като популацията на мечките става все по-широко разпространена в Монтана.

„Това време на годината е, когато мечките са активни за по-дълги периоди, тъй като консумират повече храна, като се подготвят за зимен сън. Този период се припокрива с ловния сезон и други есенни развлекателни дейности", казаха от агенцията.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР