Паркът на улица Богомил в Пловдив се обогати с 21

...
Паркът на улица Богомил в Пловдив се обогати с 21
Коментари Харесай

Кметът на район „Източен“ в Пловдив даде старт на есенното залесяване

Паркът на улица „ Богомил ” в Пловдив се обогати с 21 нови дръвчета в сряда, когато бе даден старт на есенното залесяване в регион „ Източен “ в града под тепетата. Кметът на „ Източен ” Николай Чунчуков, заместник-кметицата Милка Тодорова – Добрикова и районните еколози персонално се включиха в засаждането на част от фиданките. „ За по-малко от две години след откриването му паркът се трансформира в едно от обичаните места за отдих на хората от квартала край някогашните военни поделения.
 zalesqvane_iztochen_2  zalesqvane_iztochen_4  zalesqvane_iztochen_5  zalesqvane_iztochen_6  zalesqvane_iztochen_8  zalesqvane_iztochen_9  zalesqvane_iztochen_10  zalesqvane_iztochen_11  zalesqvane_iztochen_12
Паркът се поддържа добре, живият плет към този момент се е оформил, засадените до момента над 100 дръвчета се развиват оптимално заради непрестанните грижи на чиновниците от Оперативна програма „ Градини и паркове “ и построената поливна система “, разяснява Николай Чунчуков. Той подсети, че построяването на парка върху 7 декара пустеещо пространство в края на ул. „ Богомил “ бе финансирано с европари по  Оперативна стратегия „ Регионално развиване “, мярка „ Зелена градска среда “.

Всички новозасадени дръвчета от типовете бор, кедър, блатен кипарис, чинар, еводия и магнолия пък са лично производства и от разсадника на Оперативна програма „ Градини и паркове “. Същото се отнася и за 50-те туи, с които в сряда бе запълнен зеленият пояс на бул. „ Княгиня Мария Луиза “ край Централните градски гробища в Пловдив. До края на сезона се планува растителността в регион „ Източен “, на чиято територия се намира и най-големият ромски квартал у нас – „ Столипиново ”, да се усили с към 100 дръвчета и 500 храста.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР