Парк „Каменица“ да бъде едно от най-модерните съоръжения в Пловдив,

...
Парк „Каменица“ да бъде едно от най-модерните съоръжения в Пловдив,
Коментари Харесай

Превръщат парк “Каменица“ в модерно съоръжение, отварят нови паркоместа в района

Парк „ Каменица “ да бъде едно от най-модерните уреди в Пловдив, чака районният кмет на „ Източен “ Иван Стоянов. Това разгласи пред публицисти през днешния ден и добави, че ремонтът на успоредната на бул. „ Източен “ вътрешна уличка продължава с цялостна мощ.

В Парк „ Каменица “ към този момент е направена нова асфалтова алея, която е продължение от Етап 1 към Етап 2 на ремонта. Поставен е фундамент за детската площадка, която се чака да бъде подготвена през февруари. Старата ще бъде реновирана. В частта на парка, където е съсредоточена площадката, са поставени и два нови 6-метрови стълба всеки с 2 рогатки.

Изградени са както зидани пейки, по този начин и са сложени още нови 30 пейки. Ще бъде включено LED осветяване и са сменени всички осветителни тела. На територията на парк „ Каменица “ ще има и непрекъсната Wi-Fi връзка, добави райкметът.

За да се съхни новото оборудване от вандалски прояви, ще бъде конфигурирано видеонаблюдение, съобщи още районният кмет Иван Стоянов.

„ Очаква се парк „ Каменица “ да стане място с доста уреди за игра на децата, може би едно от най-големите в Пловдив “, съобщи кметът.

Следващият стадий от ремонта на успоредната на бул. „ Източен “ вътрешна уличка, чийто административен адрес съответствува с този на булеварда, е преасфалтиране. Направено е отводняване на улицата и замяна на старите компрометирани интернитови тръби с нови. Ще бъде посадена същинска елха. Отделно от това ще бъде направено и озеленяване с към 15 разнообразни дървесни типове.

На улица „ Зафир “ пък е построен огромен паркинг, разполагащ с близо 30 места на стойност от 31 700лв.

Ремонтът на целия парк коства 350 000 лева, а настрана са били отпуснати още 120 000лв. с решение на Общински съвет за ремонт на детската площадка.

„ Надявам се, когато се запролети, парк Каменица да бъде изцяло подготвен и да стане обичано място на пловдивчани “, заяви
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР