Парк Бунарджика в Пловдив ще бъде тотално преобразен с малко

...
Парк Бунарджика в Пловдив ще бъде тотално преобразен с малко
Коментари Харесай

Преобразяват парк „Бунарджика” в Пловдив с 500 000 лева

Парк „ Бунарджика ” в Пловдив ще бъде тотално видоизменен с малко над 500 000 лв., които ще бъдат актуализирани и реконструирани алеите, осветлението, градинското обзавеждане и атракциите в подножието на Хълма на освободителите.

Амбициозният план на кмета на регион „ Централен ” Георги Стаменов и екипа му включва и обновяване на едни от най-големите атракции, каквито през 20-и век са били водните каскади на Бунарджика и двете езера. Тяхната обшивка сега е олющена и унищожена и е необходим главен ремонт, с цел да добият тези водни атракциони още веднъж тогавашния си блестящ и естетически тип.

Преди да стартира реконструкцията им, следва да бъде построена нова пешеходна алея до тях, с цел да могат майки с колични и трудноподвижни хора с разнообразни увреждания да стигат безпроблемно и гладко до такава степен. Достъпът сега до акведукта на Бунарджика е единствено през стълбите на парка, които не са предопределени за бебешки и инвалидни колички.

Основно реновирани ще бъдат и съвсем всички алеи на парк „ Бунарджика ”, които са мощно амортизирани, като се изключи централната, минаваща около Летния спектакъл и паметника на Васил Левски.

Над 200 000 лева пък ще коства монтирането на ново LED осветяване, което да стига до върха на Хълма на освободителите и монументи на Альоша и съветските войни, починали в Руско-турската война през 1877-1878 година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР