Пържените картофи са любимо ястие на милиони, което при всяка

...
Пържените картофи са любимо ястие на милиони, което при всяка
Коментари Харесай

Кулинарни тайни за перфектните пържени картофки

Пържените картофи са обичано ядене на милиони, което при всяка стопанка има собствен неповторим усет. Разбира се, професионалните готвачи имат свои секрети за готвене и те би трябвало да се вземат поради.
Подходящите картофи
Супермаркетите постоянно имат авансово опаковани сортове, които са означени с етикет „ за пържене “. Ако няма такава алтернатива, вземете жълти картофи измежду цялото многообразие в магазина. Можете даже да срежете картоф. Добре е на среза да е жълт, а не бял. Също по този начин имайте поради, че младите картофи имат малко по-ниско наличие на нишесте от това на старите.
Правилно рязане
Ако разфасовките са доста тънки, тогава извън ще получите златиста и приятна коричка, само че мечтаната приятна мекост ще липсва. Вкусът на картофите ще бъде малко по-сладък, тук става въпрос за карамелизиране на захарите.
Трябва да имате кубчета с дебелина към 0,7 см. В този случай извън ще има приятна коричка, а от вътрешната страна същата ронлива пулпа, която всички обичат.
Изсушете картофите
Изсушете добре картофите преди пържене. След измиване на резените ще има непотребна и ненужна влага. Поставете нарязаните картофи върху суха хартиена забрадка и попийте добре. Можете просто да изсипете картофите в гевгир, няколко минути ще бъдат задоволителни.
 Как сами да си приготвите СТРАХОТЕН чипс Как сами да си приготвите СТРАХОТЕН чипс
Типичната обстановка в неделя вечер: обичаният филм, чаша бира или вино и чипс. И до момента в който можете да намерите картофен чипс в разнородни ф...
Някои хора избират авансово да ги обелят и нарежат. За да не потъмнеят, те се накисват с вода. В този случай картофите би трябвало да са във вода 3 часа, не повече. Ако пренебрегнете този миг, усетът ще ви разочарова.
Изберете верния съд
Трябва да изпържите картофи в тиган с дебело дъно, можете да употребявате чугунен. Благодарение на него, топлината ще бъде разпределена отмерено и картофите несъмнено няма да изгорят. Можете да употребявате и тефлонов тиган, само че той би трябвало да е с двойно дъно.
Добро масло
Можете да пържите картофи във всяко качествено масло, което не изгаря по време на процеса на пържене. Използвайте маслото по ваш избор. Можете също по този начин да употребявате растително масло и топено масло по едно и също време за доста по-добър усет.
 Инспектори затвориха нелегално произвеждане на картофки за дюнери Инспектори затвориха нелегално произвеждане на картофки за дюнери
Инспектори по храните откриха нелегално произвеждане на картофи за дюнерджийниците в София, съобщи БГНЕС. Нерегламентираният обект...
Основното предписание
Запържете картофите в два тигана или на дребни порции. Пържете една част. Когато се появи апетитно златисто кафяво, обърнете с шпатула. Запържете картофите от двете страни, по-късно покрийте тигана с похлупак и изключете котлона. Оставете всичко за 15 минути и ястието ще " стане " единствено.
Сол и подправки
Трябва да осолите и подправите картофите сега, когато са съвсем подготвени. Можете да вземете малко количество свеж лук, подправки, нарязани на ситно. Сложете всичко за 5 минути преди края на готвенето, тогава всичко ще има време да се сготви, а усетът ще бъде просто необикновен. Можете също по този начин да употребявате изсъхнал чесън и подправки като поръсване върху готово ядене.
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР