“Парите заминаха. Парите на държавата в момента са на дъното,

...
“Парите заминаха. Парите на държавата в момента са на дъното,
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Парите заминаха

“Парите отпътуваха. Парите на страната сега са на дъното, разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Хасково, съобщи Българска телеграфна агенция.

“И по тази причина мъдро Асен Василев помоли, а ние се съгласихме, да отложим бюджета след изборите ”, добави той.

“Парите отпътуваха ”

Борисов напомни, че по време на ръководството на ГЕРБ в хазната е имало 12-16 милиарда фискален запас, а еврофондовете са работели.

“Март следващата година ще има ротация, тогава нашият вицепремиер ще стане министър председател и всеки министър, който не си е приключил работата, ще бъде заменен, уточни Борисов. По негови думи в настоящия кабинет има министри, които са “действително дилетанти ”.

  “В момента нищо не може да се случи без ГЕРБ ”

“Откакто влязохме в тази коалиция, оправдавам се, не-коалиция, ние объркахме хората и станахме за смях, само че сме в една лодка и гребем дружно ”, означи още Борисов.

Той разясни, че салдото е сложен, само че най-важното е, че най-малко лодката се движи в евроатлантическата посока.

По рано през днешния ден Бойко Борисов съобщи, че с предумисъл не е участвал на срещата сред министър председателят и енергитиците вечра. Той акцентира, че доста водачи не са били там и прикани да не се политизира митингът.

“Когато Томислав Дончев, който остави преди три години подготвен проект, присътва на комисията и те го отритнаха, три години служебни и постоянни държавни управления не направиха нищо ”, съобщи водачът на ГЕРБ.

Той съобщи, че задачата му е да не се политизира този протест

“Трябва да имаме заместваща мощ, хората в бранша би трябвало да бъдат спокойни за заплатата си ”, сподели още Борисов. “Доста взаимни отстъпки се направиха от синдикатите, протестиращите, от Министерски съвет, само че и през днешния ден декларирам, ще гласоподавам за направеното съглашение, само че нататък Денков е виновен за договарянията с Европейска комисия ”

Според него е било неточност, че срещата не се е предавана онлайн.

“С разсъдък би трябвало да се прави всяко едно нещо ”, съобщи Борисов, като напомни, че по времето му като кмет на София газът е бил спрян. Столицата изстинала за няколко денонощия и единствено това, че не сме затворили мазутните котли, ни е избавило.

Още вести четете в категория България.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР