Парите за здравеопазване на НЗОК са се увеличили с 2,7

...
Парите за здравеопазване на НЗОК са се увеличили с 2,7
Коментари Харесай

Бивш здравен министър: Здравеопазването е жертва на политическата нестабилност

Парите за опазване на здравето на НЗОК са се нараснали с 2,7 пъти за 10 години, а на Министерството на здравеопазването съвсем три пъти. Здравеопазването обаче изобщо не се е подобрило. Това съобщи някогашният министър на опазването на здравето доктор Стефан Константинов в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия. 

По думите му опазването на здравето е без усъвършенстване и е жертва на политическата неустойчивост. 

" Покрай ковид в опазването на здравето се изсипаха ужасно доста пари. Нито индикаторите на живот, нито заболеваемостта са се подобрили очевидно и значимо ", безапелационен бе той. 

" Първият огромен проблем в нашето опазване на здравето е парите, които заплаща пациентът от джоба си. Всички са обезпечени, само че когато човек се разболее, би трябвало да заплати от джоба си. Това е поради неприятната сграда на здравната система ", разяснява Константинов. 

" За да бъде решен този въпрос се изискват наредби на Министерство на здравеопазването, а там виждаме бездейност. Там не се случва нищо. Това е първият огромен приоритет, на който властта би трябвало да обърне внимание. Вторият приоритет е качеството на услугите ", счита някогашният здравен министър. 

Според него третият проблем е финансирането на здравните заведения. 

" Ако се насочат към тези три цели, тогава можем да водим полемика ", счита той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР