,,Парите за заплати в градския транспорт ще бъдат осигурени. Все

...
,,Парите за заплати в градския транспорт ще бъдат осигурени. Все
Коментари Харесай

Терзиев: Ще намерим парите за градския транспорт, ГЕРБ да спрат с политическото говорене


,,Парите за заплати в градския превоз ще бъдат обезпечени. Все още се вършат плановете.``

Това съобщи кметът на София Васил Терзиев в отгвовор на упреците от ГЕРБ-СДС, че прави " криви сметки ". Терзиев от своя страна ги прикани да спрат с политическото говорене.

“65 000 билетчета дневно са, в случай че би трябвало всичките 37 млн. лв. да дойдат от тези повече продадени билетчета. Това не е така”, изясни кметът, откакто Георги Георгиев и Прошко Прошков от ГЕРБ-СДС оповестиха, че Терзиев щял да търси 37 млн. лева, обещани като нарастване на заплатите в градския превоз, от продажбата на повече билети и карти.

Кметът на столицата прикани за градивен диалог, а не да се прибягва до политическо говорене.

“Притеснява ни неналичието на 37 млн. лв. в бюджета на София”, изясни общинският консултант Георги Георгиев.

Васил Терзиев успокои, че плановете към момента се изготвят, само че бе безапелационен, че не се обмисля увеличение на цените на картите и билетите за градски превоз в София.

" Това са криви сметки на кмета. Настояваме да забележим плана на икономическа рамка. Кметът даде обещание да се обезпечат 37 млн. повече пари за транспортния бранш, само че няма изясненост по какъв начин ще стане”, сподели Прошков.

Припомняме ви, че в понеделник Васил Терзиев заяви, че е реализирано съглашение за увеличение на заплатите в превоза от 1 март. Столичният градоначалник осведоми, че синдикатите и транспортните сдружения са подписали документ за 15% нарастване на заплатите на чиновниците от 1 март.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР