Парите за Теодора са събрани, пътуват за България на 4

...
Парите за Теодора са събрани, пътуват за България на 4
Коментари Харесай

Теодора и мъжът й могат да се приберат в България

Парите за Теодора са събрани, пътуват за България на 4 май Има вяра онкоболната българка Теодора Маджарова , която е в Бразилия, да се прибере в България. Семейството й е получило оферта за превозване със аероплан и съпътстващ медицински екип до Истанбул, а от там до София с кола за спешна помощ. Събрани са и нужните средства за превозването й. Това стана посредством дарителската самодейност „ Да помогнем на Теди ” във Facebook, която след набирането на нужната сума, бе прекъсната. Очаква се Теодора Маджарова и брачният партньор й да пътуват за България на 4 май.

 
Теодора Маджарова е на 32 години, правист и майка на две деца. Животът й се прекатурва, откакто е диагностицирана с рак на гърдата преди две години. Заминава в края на март за Бразилия, с цел да търси излекуване с различни способи при лечителя Жоао де Деус. Състоянието й обаче внезапно се утежнява. Теди съвсем непрестанно спи и няма сили. Към момента няма смяна в положението на Теди няма, сподели за Дарик брачният партньор и Александър Русанов : " Състоянието й е същото - спи, диша умерено, със постоянни витални индикатори. Лекарите не са безапелационни каква е повода за това положение. Според някои може и да няма някаква съответна причина, отвън болестта, което тя има ".
 
Александър желае да прибере със брачната половинка си в България. Тъй като авиокомпаниите  одобряват Теодора за рисков пасажер, опциите пред фамилията са две –  превозване със аероплан на постоянните авиолинии посредством обезпечаване на настрана място с здравна инсталация и съпътстващ доктор, за което са нужни 56 хиляди евро или посредством профилиран медицински аероплан, за което обаче сумата е непостижима – към 200 хиляди евро. 
 жжжжжжжжжжжжж
Във Facebook стартира акция за набиране на 55 450 евро. Много хора се отзоваха незабавно, а в това време сумата, набрана по сметката, се оказва задоволителна за друга оферта, която фамилията на Теодора получава от турска болница.

 
Инициаторът на дарителската акция Тихомир Тодоров : " Получи се втора оферта за 30 000 евро, от турска болница. Става дума за трансфер от Сао Пауло до Истанбул със аероплан и по-късно с кола за спешна помощ до София. Като предварителна дата на пътуването е 4 май, петък. Събраните средства по-рано през днешния ден бяха 80 и няколко хиляди лв. ".
 
Лекарите не дават гаранция, че Теодора ще издържи пътуването, само че брачният партньор й е решен то да се състои: " Тя в случай че остане тук, по този начин или другояче в един миг ще си отиде. Кой е този миг, никой не знае. Решени сме на това пътешестване, тъй като желаеме да сме по-близо до у дома ". 
 
Александър благодари на всички, дарили средства за превозването на брачната половинка му. А това, че толкоз хора откликнаха незабавно, разяснява с думите: " Всички хора, които в миналото са познавали Теодора, знаят какъв човек е тя и че постоянно търсеше метод да помогне на другите. Когато толкоз доста хора се пробват да създадат нещо, мисля, че то би трябвало да се случи. Имам вяра, че нещата ще се наредят ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР