Парите за образование в бюджета са увеличени с близо над

...
Парите за образование в бюджета са увеличени с близо над
Коментари Харесай

Галин Цоков: Част от слабите оценки се обясняват и с обучението в електронна среда

" Парите за обучение в бюджета са увеличени с близо над 700 милиона лв. по отношение на предходната година, като дружно с това би трябвало да кажем, че в границите на целия бюджет относителния дял за обучение е намалял с няколко пункта по отношение на предходната година. Затова и сред двете четения са признати нови стратегии, които са ориентирани към образованието, което прави чест на депутатите ".

Това съобщи в студиото на " Още от деня " по Българска национална телевизия министърът на образованието Галин Цоков. Той разяснява и казуса с оценките и по какъв начин ще го преборят.

" Този проблем не е единствено от тази година на зрелостните изпити и външното оценяване. Това е една наклонност от няколко години.  От една страна се изясняват и с образованието в електронна среда. Ние търсим опция да създадем по-задълбочен разбор за аргументите за тези резултати и сме стигнали до там да следим обособени учебни заведения по какъв начин резултатите им се усилват или понижават в последните години. В рамките на идващите месеци ще опитаме да създадем много сериозен разбор във връзка с последните три години по какъв начин са се случвали нещата и по какъв начин са се променяли резултатите на учениците във външното оценяване и да търсим по какъв начин резултатите са се променяли след четвърти, седми и различен клас в обещано учебно заведение ", разясни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР